Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Ο τουρισμός πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Ο τουρισμός πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους

“Η απόλυτη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στην επαγγελματική ζωή, στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι σαφέστατα ένα στοιχείο που δίνει το στίγμα του πολιτισμού μιας χώρας. Δε νοείται μια σύγχρονη Ελλάδα χωρίς να δίδεται η δυνατότητα στους ανθρώπους…

“Η απόλυτη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στην επαγγελματική ζωή, στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι σαφέστατα ένα στοιχείο που δίνει το στίγμα του πολιτισμού μιας χώρας. Δε νοείται μια σύγχρονη Ελλάδα<...>χωρίς να δίδεται η δυνατότητα στους ανθρώπους με αναπηρία να ενταχθούν αρμονικά στην καθημερινότητα”. Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε τον χαιρετισμό της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά στη χτεσινή εκδήλωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο ΣΕΦ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τονίζοντας πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 αποτέλεσαν το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς την ενίσχυση της προσβασιμότητάς τους.

“Στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης”, σημείωσε η κυρία Πετραλιά, “συναντάμε καθημερινά τα προβλήματα προσβασιμότητας των ανθρώπων που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας”. Βήματα έχουν γίνει, αλλά και πάλι είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, συμπλήρωσε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «OSSATE» που αφορά στην προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στους τουριστικούς χώρους, υπογραμμίζοντας πως ο τουρισμός πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους και για αυτό το λόγο “σε όλα τα σχέδια του υπουργείου για τις νέες τουριστικές μονάδες είναι υποχρεωτικό όλοι οι χώροι να έχουν προσβασιμότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024