Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕκτεταμένη συνεργασία Lufthansa και Aegean Airlines

Εκτεταμένη συνεργασία Lufthansa και Aegean Airlines

Partner της Lufthansa γίνεται από τις 30 Οκτωβρίου 2005, με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος, η Aegean Airlines, όπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη τύπου, κατά την οποία υπογράφθηκε το Memorandum […]

Partner της Lufthansa γίνεται από τις 30 Οκτωβρίου 2005, με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος,<...> η Aegean Airlines, όπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη τύπου, κατά την οποία υπογράφθηκε το Memorandum of Understanding (MOU).

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο αεροπορικές εταιρίες θα προσφέρουν πτήσεις με κοινό κωδικό στο πλαίσιο των δικτύων τους, που σημαίνει ότι οι πτήσεις και των δύο εταιριών θα μπορούν να συνδυαστούν, ενώ οι κρατήσεις θα γίνονται μέσω παγκοσμίων συστημάτων κρατήσεων και θα εκδίδονται σε ένα εισιτήριο, είτε από τη Lufthansa είτε από την Aegean.

Οι επιβάτες της Aegean και της Lufthansa, αλλά και οι συνεργάτες των δύο εταιριών από την ταξιδιωτική βιομηχανία θα ωφεληθούν από τη νέα συμφωνία. Και οι δύο αεροπορικές εταιρίες θα τους προσφέρουν παγκόσμιες συνδέσεις, συντονισμένες μεταξύ τους ώστε τα ταξίδια να γίνονται όσο το δυνατόν πιο βολικά για τους πελάτες, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του `seamless travel`. Η συνεργασία θα συμβάλει ακόμη στη βελτίωση των ανέσεων του ταξιδιού σε διάφορους άλλους τομείς, όπως ενιαίο check-in επιβατών και αποσκευών για συνεχόμενες πτήσεις, πρόσβαση στα lounges και συλλογή και εξαγορά μιλίων σε πτήσεις και των δύο συνεργαζόμενων αεροπορικών εταιριών.

“Η Aegean αναγνωρίζεται ως ένας ισχυρός παίκτης σε περιφερειακό επίπεδο από έναν εκ των ηγετών της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας. Είμαστε χαρούμενοι που γινόμαστε ο Partner της Lufthansa στην Ελλάδα και που προσφέρουμε στους επιβάτες μας πρόσβαση σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω του δικτύου της Lufthansa”, δήλωσε ο κ. Θ. Βασιλάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines.

Οι επιβάτες της Aegean θα αποκτήσουν βελτιωμένη πρόσβαση στο δίκτυο της Lufthansa και θα εξυπηρετούνται καλύτερα με βελτιωμένες προσφορές και συνδέσεις μέσω Γερμανίας προς 177 προορισμούς παγκοσμίως σε 73 χώρες. Η πρόσβαση αυτή θα είναι δυνατή μέσω των ταξιδιωτικών πρακτόρων, όπως επίσης και μέσω των τηλεφωνικών κέντρων της Aegean Airlines και της Lufthansa και σε ένα μεταγενέστερο στάδιο, μέσω των διαδικτυακών τόπων και των δύο συνεργατών. Όπως είναι φυσικό, οι πτήσεις με κοινό κωδικό θα είναι ευεργετικές και για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, για παράδειγμα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς θα μπορούν άνετα να προσεγγίσουν την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μέσω των δικτύων των δύο εταιριών.

“Οι πρώτοι στόχοι θα είναι η προσαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων και η προσφορά εξαιρετικών συνδέσεων παγκοσμίως, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Έχουμε την ιδιαίτερη τύχη να συνδέουμε ξανά, μέσω της συνεργασίας μας, τη Βόρεια Ελλάδα με όλες τις γωνιές του κόσμου μέσω του παγκόσμιου δικτύου μας”, δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο κ. J. Steinbach, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Πακιστάν.

Οι code – share υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν αρχικά όλες τις πτήσεις της Aegean και της Lufthansa ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, αλλά και άλλες επιλεγμένες πτήσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας και πέραν της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Οι τελευταίες θα καθοριστούν εντός των προσεχών μηνών. Σε ερώτηση αν αυτή η κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα για μια πιο ουσιαστική συνεργασία των δύο αεροπορικών εταιριών ή ακόμα και συμμετοχή της Aegean Airlines στην αεροπορική συμμαχία Star Alliance, οι εκπρόσωποι της Lufthansa δήλωσαν ότι η εταιρία τους έχει παρόμοιες συμφωνίες με περίπου 15 άλλες αεροπορικές εταιρίες που δεν είναι μέλη της Star Alliance.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Aegean Airlines είναι η πιο δυναμική αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα, με ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 20% κατά μέσο όρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Επίσης, ήταν η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρία που προσέφερε στην αγορά ηλεκτρονικά εισιτήρια και η μόνη που βραβεύθηκε διεθνώς από τον ERA με το χρυσό βραβείο Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς 2004/5. Η Aegean προσφέρει πτήσεις προς 14 ελληνικούς προορισμούς και 12 άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη.

Από την άλλη, η Lufthansa German Airlines εξυπηρετεί την Ελλάδα εδώ και 46 χρόνια. Σήμερα, ο ηγετικός σε αριθμούς επιβατών διεθνής αερομεταφορέας προσφέρει 6 πτήσεις την ημέρα από Αθήνα προς Φρανκφούρτη και Μόναχο, παρέχοντας σύνδεση με 177 προορισμούς της Lufthansa παγκοσμίως και άλλες 795 πόλεις στα πλαίσια του παγκόσμιου δικτύου της Star Alliance.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024