Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Νέα αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Μια νέα ακόμη αεροπορική σύνδεση θα ενώνει από την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου την Ελλάδα με την Κύπρο, καθώς ξεκινάει η πτήση Ρόδος-Λάρνακα με δύο δρομολόγια την εβδομάδα. Τα δρομολόγια θα […]

Μια νέα ακόμη αεροπορική σύνδεση θα ενώνει από την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου την Ελλάδα με την Κύπρο, καθώς ξεκινάει η πτήση Ρόδος-Λάρνακα με δύο δρομολόγια την εβδομάδα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται<...>κάθε Παρασκευή και Κυριακή από τις Κυπριακές Αερογραμμές, μέσω Ηρακλείου, σε συνέχεια της ήδη υπάρχουσας σύνδεσης μεταξύ Ηρακλείου–Λάρνακας.

Η σύνδεση Ρόδου-Κύπρου θα εξυπηρετήσει σημαντικά τα δύο νησιά αφού λόγοι ψυχαγωγίας, κοινωνικοί και επαγγελματικοί καθιστούν την επέκταση του δρομολογίου απαραίτητη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, διότι οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από/προς Ρόδο δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύουν πλέον μέσω Αθήνας. Σημειώνεται επίσης ότι ο χρόνος αναμονής και μετάβασης των επιβατών που ταξιδεύουν από/προς Κρήτη παραμένει ο ίδιος και δεν επηρεάζεται καθόλου από την προσθήκη του προορισμού της Ρόδου στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια Ηράκλειο – Λάρνακα και Λάρνακα- Ηράκλειο.

Οι αρμόδιοι φορείς της Κρήτης και της Ρόδου ενημερώθηκαν για τις νέες πτήσεις μέσω διαφόρων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν και στα δύο νησιά. Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο Κρήτης, το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου, ενώ το βράδυ παρατέθηκε Δεξίωση παρουσία βουλευτών, του περιφερειάρχη Κρήτης, του νομάρχη Ηρακλείου, τουριστικών πρακτόρων κλπ. Στη Ρόδο, τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της νέας αεροπορικής σύνδεσης και εν συνεχεία δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και τοπικοί φορείς. Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη νέα πτήση Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Παρίσι (κάθε Τρίτη και Κυριακή) που ξεκίνησε ήδη από τις 28/11/06. Η εν λόγω πτήση προστίθεται στις συνδέσεις που ήδη υπήρχαν μεταξύ Λάρνακας και Θεσσαλονίκης.

Τέλος, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της έκθεσης Philoxenia 2006, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, παρουσία του Αντιπροέδρου του κ. Ανδρέα Παναγίδη, παράθεσε εκδήλωση προβολής της τουριστικής Κύπρου σε δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες και τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024