Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠροσαρμογή στις νέες τεχνολογίες και συμπίεση κόστους για την Aegean Airlines

Προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες και συμπίεση κόστους για την Aegean Airlines

Στα πρόθυρα υιοθέτησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι η αεροπορική εταιρία Aegean Airlines αξιοποιώντας τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας που δίνει τη δυνατότητα για συνεχείς βελτιώσεις των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επιβάτες…

Στα πρόθυρα υιοθέτησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι η αεροπορική εταιρία Aegean Airlines αξιοποιώντας<...> τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας που δίνει τη δυνατότητα για συνεχείς βελτιώσεις των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επιβάτες, τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και ταυτόχρονα αυξάνει τον ανταγωνισμό , σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Δαλιάκα, εμπορικό διευθυντή της εταιρίας.

Η εταιρία από την 1η Απριλίου σκοπεύει να δώσει προς χρήση της ταξιδιωτικής αγοράς (σαν εναλλακτικό των GDSs) web site στο Internet μέσω του οποίου οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις και έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό, υπηρεσία που απλουστεύει τις διαδικασίες και εξοικονομεί χρόνο και διαχειριστικό κόστος.

Με την εφαρμογή του συστήματος αυτού ουσιαστικά καταργούνται οι μέχρι τώρα υπάρχουσες διαδικασίες και χρεώσεις των PTAs, η υπηρεσία όμως παραμένει και με πολύ πιο απλό τρόπο μπορεί να προσφερθεί από τα ταξιδιωτικά γραφεία στους πελάτες τους.

Πρόσθετο πλεονέκτημα του συστήματος είναι πως η απόδοση των πωλήσεων θα γίνεται μέσω BSP με το οποίο θα υπάρχει σύνδεση. Σε δεύτερο στάδιο η υπηρεσία του e-ticket θα προσφέρεται και μέσω των GDSs.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Aegean να προχωρήσει στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Δαλιάκας ανέφερε ότι “Η σημερινή αγορά απαιτεί αποτελεσματικότητα και προσφορά υπηρεσιών που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του επιβάτη, δηλαδή θα του εξοικονομούν χρόνο, κόστος και θα του προσφέρουν ποιότητα. Η εμφάνιση νέων low cost εταιριών, καθώς και η συνεχιζόμενη κακή οικονομική συγκυρία με ιδιαίτερο αντίκτυπο στον κλάδο των αερομεταφορών είναι υπαρκτοί κίνδυνοι. Το αμοιβαίο συμφέρον μας επιβάλει να προσαρμοστούμε στις νέες τεχνολογίες και να συμπιέσουμε το κόστος μας για να είμαστε βιώσιμοι”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024