Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣε συμφωνία με το προσωπικό καμπίνας κατέληξε η British Airways
Τέλος στη διαμάχη μεταξύ Unite και BA

Σε συμφωνία με το προσωπικό καμπίνας κατέληξε η British Airways

Σε συμφωνία κατέληξε η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways με το συνδικάτο του προσωπικού καμπίνας της εταιρείας, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στη διαμάχη που ξέσπασε πριν ενάμιση χρόνο, […]

Σε συμφωνία κατέληξε η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways με το συνδικάτο του προσωπικού καμπίνας της εταιρείας, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τέλος<...> στη διαμάχη που ξέσπασε πριν ενάμιση χρόνο, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Unite. Έπειτα από αυτή τη συμφωνία το Unite αποφάσισε να αναστείλει τις απεργίες τις οποίες είχε αποφασίσει τον Μάρτιο. Τώρα μένει να ψηφίσουν τα μέλη του συνδικάτου αν συμφωνούν ή όχι με αυτό τον συμβιβασμό. Η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στη διάρκεια της διαμάχης με την εταιρεία το προσωπικό καμπίνας της BA προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες διήρκεσαν συνολικά 20 ημέρες το 2010 και κόστισαν στην εταιρεία περισσότερα από 150 εκατομμύρια λίρες (περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ). Στόχος των κινητοποιήσεων ήταν να αποφευχθεί η μείωση θέσεων εργασίας και να μην επιτραπεί στην BA να προχωρήσει και σε άλλα μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με το Unite, η συμφωνία προβλέπει την άρση “πειθαρχικών” μέτρων – ανάμεσα στα οποία ήταν η στέρηση σε όσους εργαζόμενους απεργούν του δικαιώματος να παίρνουν αεροπορικά εισιτήρια σε μειωμένη τιμή – και την αύξηση των μισθών των αεροσυνοδών κατά 4,5% φέτος και κατά 3,5 το 2012. Σε αντάλλαγμα το συνδικάτο δέχθηκε να υπάρξει μείωση των θέσεων εργασίας όπως ζητούσε η διοίκηση.

Οι δύο πλευρές δηλώνουν ευχαριστημένες από τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν έπειτα από αλλαγή στην ηγεσία τόσο της BA όσο και του Unite.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024