Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠιλότος της British Airways απήχθη από κλέφτες που άδειασαν τον τραπεζικό του λογαριασμό
Απαγωγή

Πιλότος της British Airways απήχθη από κλέφτες που άδειασαν τον τραπεζικό του λογαριασμό

Πιλότος της British Airways απήχθη, βασανίστηκε, και ληστεύτηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Δεν μπόρεσε να πετάξει πίσω στο Λονδίνο, αντικαταστάθηκε, και η εταιρεία στηρίζει την έρευνα.

Ένας πιλότος της British Airways απήχθη, δέχθηκε επίθεση και ληστεύτηκε από Νοτιοαφρικανούς κλέφτες κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο άγνωστος πιλότος απήχθει από ένα ιδιωτικό κτίριο όπου έμενε το πλήρωμα όταν πήγε να αγοράσει κάτι σε κατάστημα Checkers Bluebird, σύμφωνα με τη Sun. Καθώς ο πιλότος έφευγε από το κατάστημα, μια γυναίκα του ζήτησε να τη βοηθήσει να βάλει τις τσάντες με τα ψώνια της στο όχημά της. Ο πιλότος βασανίστηκε για ώρες μέχρι που παρέδωσε «χιλιάδες και χιλιάδες λίρες». Η βία τελείωσε μόνο αφού συμφώνησε να παραδώσει τα χρήματα.

«Είναι απλά χαρούμενος που είναι ζωντανός», είπε η πηγή.

Ο πιλότος δεν μπόρεσε να πετάξει το αεροπλάνο πίσω στο Λονδίνο και χρειάστηκε να επιστρατευτεί ένας αντικαταστάτης, σύμφωνα με τη Sun. Η British Airways είπε στη Sun ότι «υποστηρίζουν τον συνάδελφό μας και τις τοπικές αρχές στην έρευνά τους».

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό με έναν υπάλληλο της British Airways στο Γιοχάνεσμπουργκ μέσα σε έξι μήνες, σύμφωνα με την The Telegraph. Ένας άλλος πιλότος μαχαιρώθηκε στο πόδι ενώ βρισκόταν σε τρέξιμο μεταξύ των πτήσεων και κρατήθηκε υπό την απειλή όπλου. Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο, με περίπου 75 να λαμβάνουν χώρα την ημέρα, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024