Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπόλυση μελών πληρώματος της British Airways για ρατσιστικό βίντεο στο TikTok
Αεροπορικές εταιρίες

Απόλυση μελών πληρώματος της British Airways για ρατσιστικό βίντεο στο TikTok

Δύο μέλη του πληρώματος της British Airways απολύθηκαν λόγω δημοσίευσης βίντεο στο TikTok όπου κοροϊδεύουν Ασιάτες επιβάτες, προκαλώντας ευρεία κατακραυγή. Η εταιρεία καταδίκασε τις πράξεις ως απαράδεκτες, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα με σοβαρότητα και δραστικά μέτρα.

Δύο γυναίκες μέλη του πληρώματος καμπίνας της British Airways απολύθηκαν επειδή κορόιδευαν Ασιάτες επιβάτες, σε ένα βίντεο που ανέβασαν στο TikTok, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Η Holly Walton βιντεοσκοπήθηκε να κάνει χειρονομίες, τραβώντας τα μάτια της με τα χέρια της για να είναι σχιστά, ενώ μιλούσε με κινεζική προφορά και έλεγε: «Δώστε μου κρασί».

Η ίδια κατέγραψε το υλικό με τη συνάδελφό της Lauren Bray, πριν αυτό κοινοποιηθεί ευρέως στο TikTok, προκαλώντας την κατακραυγή του υπόλοιπου προσωπικού της εταιρείας. Ο δύο γυναίκες οδηγήθηκαν ενώπιον των επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας και απολύθηκαν.

Ένα μέλος του πληρώματος της British Airways δήλωσε στη «Sun»: «Αυτό το βίντεο είναι αισχρό. Το να έχει κάποιος τέτοιες ρατσιστικές σκέψεις, να τις βιντεοσκοπεί και να τις μοιράζεται με τον κόσμο είναι εξίσου σοκαριστικό και ανόητο. Αυτό είναι εξαιρετικά επιζήμιο για την αεροπορική εταιρεία και τους άξιζε η απόλυση» είπε.

Το βίντεο τραβήχτηκε μεταξύ των πτήσεων, ενώ οι δύο υπάλληλοι απολάμβαναν ποτά σε μια έξοδο στο πολυτελές ξενοδοχείο «Trade Winds», στην Αντίγκουα. Νωρίτερα είχαν εξυπηρετήσει τους επιβάτες της πτήσης BA2157, από το Gatwick.

Οι συνάδελφοι είπαν ότι μιμούνταν μια κινεζική οικογένεια που μιλούσε ελάχιστα αγγλικά και δυσκολευόταν να γίνει κατανοητή, όταν παρήγγειλαν ποτά στην πτήση.

Ένας εργαζόμενος της εταιρείας με καταγωγή από την Ασία δήλωσε στη «Sun»: «Έχω ανατριχιάσει βλέποντας αυτό το βίντεο. Με κάνει να αμφισβητώ την αεροπορική εταιρεία και τους συναδέλφους μου».

«Απαράδεκτο» λέει η British Airways για το ρατσιστικό βίντεο «Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Δεν θα το ανεχτούμε αυτό» πρόσθεσε.

Ένας άλλος είπε: «Αυτές οι δύο γυναίκες γελούσαν επίτηδες με μια οικογένεια που αγωνιζόταν να γίνει κατανοητή σε μια πτήση με μεγάλη κίνηση. Αυτό στέλνει το χειρότερο δυνατό μήνυμα».

Οι επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών αναγκάστηκαν να δράσουν αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για το βίντεο.

Η Walton, η οποία βρισκόταν στο Κανκούν του Μεξικού, στη μέση ενός άλλου ταξιδιού μετ’ επιστροφής της BA, διατάχθηκε να επιστρέψει στην πατρίδα της ως επιβάτης, στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό.

Τη Δευτέρα, η Bray εθεάθη να αποχωρεί από μια συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της αεροπορικής εταιρείας γεμάτη δάκρυα.

Οι διευθυντές της BA είναι έξαλλοι με το τελευταίο περιστατικό, αφού μόλις πέρυσι είχαν γράψει επιστολές στα μέλη του πληρώματος για να τους προειδοποιήσουν για τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε: «Όλες οι μορφές ρατσισμού είναι εντελώς απαράδεκτες και παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιου είδους κατηγορίες. Αυτά τα δύο άτομα δεν απασχολούνται πλέον σε εμάς».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024