Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠτήση της British Airways από Αθήνα συνάντησε drone στον αέρα – παραλίγο τραγωδία
Αεροπορικά θέματα

Πτήση της British Airways από Αθήνα συνάντησε drone στον αέρα – παραλίγο τραγωδία

Drone πλησίασε επικίνδυνα πτήση British Airways από Αθήνα προς Heathrow, προκαλώντας πιθανότητα σύγκρουσης πάνω από το Κέντ, Αγγλία.

Ένα drone που πετούσε 24 φορές πάνω από το μέγιστο ύψος στο Κέντ της Αγγλίας συνάντηση την πτήση της British Airways σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρων στον αέρα.

Η πτήση από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου μετέφερε 180 επιβάτες και πετούσε με περισσότερα από 250 μίλια/ώρα εκείνη τη στιγμή.

Η έκθεση του UK Airprox Board χαρακτήρισε το περιστατικό κατηγορίας Α, σύμφωνα με την οποία υπήρχε σοβαρός κίνδυνος σύγκρουσης.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 4.30 μ.μ. στις 3 Ιανουαρίου, καθώς το Airbus A321 πετούσε περίπου έξι μίλια νότια του Sevenoaks, ενώ περίμενε τη σειρά του για να ενταχθεί στην τελευταία διαδρομή πτήσης για να προσγειωθεί στο Heathrow.

Η έκθεση προσθέτει: «Ήταν μικρό, αλλά είχε το χαρακτηριστικό σχήμα ενός drone. Το αντικείμενο πέρασε από τη δεξιά πλευρά του αεροσκάφους και πάνω από το δεξί τους φτερό.

«Οι λεπτομέρειες διαβιβάστηκαν αμέσως στο ATC του Λονδίνου (έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας), ο οποίος ενημέρωσε τον πιλότο του αεροσκάφους αμέσως».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024