Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤο πραξικόπημα του Νίγηρα περιπλέκει τα δρομολόγια των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών σε όλη την Αφρική
Αεροπορικές Συνδέσεις

Το πραξικόπημα του Νίγηρα περιπλέκει τα δρομολόγια των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών σε όλη την Αφρική

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Νίγηρα από τη στρατιωτική του κυβέρνηση επηρεάζει τους χρόνους ταξιδιού για πτήσεις σε όλη την Αφρική.

Οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς ανέφεραν διακοπές δρομολογίων και ανέστειλαν τις πτήσεις σε όλη την αφρικανική ήπειρο, αφού η στρατιωτική κυβέρνηση του Νίγηρα έκλεισε τον εναέριο χώρο της την Κυριακή.

Η στρατιωτική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μια απάντηση από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) αφού αγνόησε την προθεσμία για την επαναφορά του έκπτωτου προέδρου της χώρας Mohamed Bazoum διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την απειλή στρατιωτικής επέμβασης.

Η διαταραχή προστίθεται σε μια ζώνη του αφρικανικού εναέριου χώρου που αντιμετωπίζει γεωπολιτικές διακοπές, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και του Σουδάν, με ορισμένες πτήσεις να αντιμετωπίζουν έως και 1.000 χιλιόμετρα (620 μίλια) σε παρακάμψεις.

«Το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Νίγηρα διευρύνει δραματικά την περιοχή στην οποία δεν μπορούν να πετάξουν οι περισσότερες εμπορικές πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αφρικής», ανέφερε η υπηρεσία παρακολούθησης Flightradar24, από όπου και η φωτογραφία.

Η Air France ανέστειλε τις πτήσεις από και προς την Ουαγκαντούγκου στη Μπουρκίνα Φάσο και το Μπαμάκο στο Μάλι έως αύριο, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, με μεγαλύτερους χρόνους πτήσεων να αναμένονται στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής.

Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Air France αναμένει μεγαλύτερους χρόνους πτήσεων από τα αεροδρόμια κόμβων της υποσαχάριας περιοχής και ότι οι πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου Charles de Gaulle στο Παρίσι και της Άκρα της Γκάνας είχαν προγραμματιστεί να εκτελούνται χωρίς στάση.

Ωστόσο, ο αναλυτής της αεροπορίας James Halstead τόνισε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει κυρίως να βρουν εναλλακτικές διαδρομές και οι δυσκολίες θα πρέπει να περιοριστούν δεδομένου του μικρού αριθμού αφρικανικών αεροπορικών συνδέσεων.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για μια τεράστια διακοπή… θα επηρεάσει τα δρομολόγια από την Ευρώπη προς τη Νιγηρία και τη Νότια Αφρική και πιθανώς από τον Κόλπο προς την Αιθιοπία στη Δυτική Αφρική», είπε.

Εκπρόσωποι της Lufthansa και της Brussels Airlines δήλωσαν ότι οι χρόνοι πτήσεων μπορεί να είναι μεταξύ μιάμιση και τρεισήμισι ώρες μεγαλύτεροι για πτήσεις με αλλαγή διαδρομής.

Σε μια δήλωση που απεστάλη μέσω email στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η British Airways «ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες που επηρεάστηκαν για τη διακοπή των ταξιδιών τους» και είπε ότι εργάζεται σκληρά για να τους πάρουν ξανά στο δρόμο τους το συντομότερο δυνατό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024