Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI Group: Στα 25 εκατ. ευρώ οι ζημίες του ομίλου από τις πυρκαγιές της Ρόδου
Tour Operators

TUI Group: Στα 25 εκατ. ευρώ οι ζημίες του ομίλου από τις πυρκαγιές της Ρόδου

Το γ’ τρίμηνο του έτους τα έσοδα αυξάνονται στα 5,3 δισ. ευρώ, +19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (4,4 δισ. ευρώ). Sebastian Ebel: “Η Μεσόγειος παραμένει ο πιο περιζήτητος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές”.

Λόγω των πυρκαγιών στη Ρόδο στα τέλη Ιουλίου, περίπου 8.000 επισκέπτες της TUI στα νότια του νησιού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους. «Η TUI φρόντισε πλήρως τους επισκέπτες επιτόπου και επίσης με πρόσθετες πτήσεις επιστροφής. Για τον πελάτη αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι το πακέτο που έγινε κράτηση με ταξιδιωτικό πράκτορα προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση σε εξαιρετικές καταστάσεις. Τα μέτρα που ελήφθησαν στη Ρόδο έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο που θα αποτυπωθεί στα ετήσια αποτελέσματα», αναφέρει ο Όμιλος. «Θα υπάρξουν κόστη για ακυρώσεις και απώλεια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αποζημίωση πελατών και πτήσεις επαναπατρισμού – ο Όμιλος αναμένει ότι αυτά θα είναι περίπου 25 εκατ. ευρώ. Ο προορισμός “Ρόδος” αντιπροσωπεύει περίπου το 5% του καλοκαιρινού προγράμματος του Ομίλου TUI, με το 80% των επισκεπτών της TUI να περνούν τις διακοπές τους στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο δεν επηρεάστηκε ποτέ από τις πυρκαγιές. Με την ανάπτυξη μιας ευρύτερης και όλο το χρόνο γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών ήδη σε εξέλιξη, η TUI θα μειώσει επίσης τον αντίκτυπο παρόμοιων συμβάντων σε μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον».

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ο Όμιλος TUI έκλεισε κερδοφόρα το γ’ οικονομικό τρίμηνο. Όλοι οι τομείς παρουσίασαν θετική λειτουργική απόδοση και συνέβαλαν στη βελτίωση των κερδών. Ο αναπτυξιακός τομέας Hotels & Resorts ανέφερε κέρδη πάνω από τα προ κρίσης επίπεδα για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Με συνεχείς υψηλές κρατήσεις, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την προσδοκία του για σημαντικά υψηλότερο EBIT για ολόκληρο το 2023.

Tο EBIT του Ομίλου βελτιώθηκε σημαντικά στα 169 εκατ. ευρώ (προηγούμενο έτος: -27 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα αυξάνονται στα 5,3 δισ. ευρώ, +19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (4,4 δισ. ευρώ).

Σημειωτέον ότι αυτή είναι η πρώτη τριμηνιαία έκθεση από τον Όμιλο από την έναρξη της πανδημίας που δεν περιλαμβάνει πλέον κρατική χρηματοδότηση, καθώς η ενίσχυση του WSF αποπληρώθηκε πλήρως. Τα πιστωτικά όρια των τραπεζών επί του παρόντος δεν έχουν αφαιρεθεί. Ο Όμιλος μείωσε σημαντικά τον καθαρό δανεισμό του κατά 1,1 δισ. ευρώ την υπό εξέταση περίοδο, σε 2,2 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2023.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Sebastian Ebel, παρουσιάζοντας τα τριμηνιαία στοιχεία στο Ανόβερο, δήλωσε: «Το καλοκαίρι του 2023 πηγαίνει πολύ καλά και η ζήτηση για διακοπές παραμένει υψηλή. Η Μεσόγειος παραμένει ο πιο περιζήτητος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Ο καύσωνας στη βόρεια Ευρώπη τον Ιούνιο και οι πυρκαγιές στη νότια Ευρώπη έχει περιορίσει μόνο προσωρινά την προηγουμένως ισχυρή ανάπτυξη – αλλά συνολικά θα είναι ένα πολύ καλό ταξιδιωτικό καλοκαίρι και μια καλή χρονιά για την TUI το 2023. Για ολόκληρο το έτος συνεχίζουμε να αναμένουμε σημαντική ετήσια αύξηση στο EBIT. Επενδύουμε σήμερα για να συνεχίσουμε να αυξάνουμε σημαντικά την κερδοφορία στο μέλλον. Συνεχίζουμε να οδηγούμε τον μετασχηματισμό της TUI και να ενισχύουμε την ανταγωνιστική μας θέση επενδύοντας στους κερδοφόρους τομείς ανάπτυξής μας».

Πακέτα για Ελλάδα έως μέσα Νοεμβρίου

Σχετικά με την Ελλάδα και σε συνάρτηση με την αλλαγή του κλίματος, ο κ. Ebel ανέφερε: «Θα πηγαίνουμε στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και ρώτησα τους συναδέλφους μου μήπως θα πρέπει να ανοίξουμε τον προορισμό αυτό μέχρι το τέλος της χρονιάς, μέχρι τα Χριστούγεννα ή και μετά από αυτά».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024