Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑλλάζει χέρια το τιμόνι του τουρισμού στο Ρέθυμνο μετά από 17 χρόνια
Προορισμοί

Αλλάζει χέρια το τιμόνι του τουρισμού στο Ρέθυμνο μετά από 17 χρόνια

Μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας, η Πέπη Μπιρλιράκη παρέδωσε τα καθήκοντα αντιδημάρχου τουριστικής ανάπτυξης στον Κωνσταντίνο Γασπαράκη, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ρεθύμνου.

Μετά από 17 χρόνια στο «τιμόνι» του τομέα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Ρεθύμνου, η έως πρότινος αντιδήμαρχος κ. Πέπη Μπιρλιράκη, «παρέδωσε την σκυτάλη» στον νέο εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Γασπαράκη, ο οποίος ορίστηκε πρόσφατα από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη.

Η απερχόμενη αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τον νέο εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο στο Γραφείο Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας, και μετά από την ενημέρωση που του παρείχε, του παρέδωσε και επίσημα το «χαρτοφυλάκιο» των ευθυνών που αναλαμβάνει στο εξής.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης – παραλαβής η κ. Μπιρλιράκη ενημέρωσε τον κ. Γασπαράκη σχετικά με τον τρόπο εργασίας της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας από το 2007 μέχρι σήμερα, καθώς και τις συνεργασίες του Δήμου που έχουν εξελιχθεί με φορείς σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Ο νέος υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώθηκε διεξοδικά για την πολυσχιδή δράση του συγκεκριμένου γραφείου, για την λειτουργία του οποίου αναφέρθηκε λεπτομερώς και η διευθύντρια του κ. Γιούλη Μπάκα καθώς επίσης η προϊσταμένη κ. Μαρία Δαμιανάκη.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Γασπαράκης ξεκίνησε σειρά επαφών με συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα συσταθεί η νέα Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης. Με την ευκαιρία η κ. Μπιρλιράκη αφού ευχήθηκε στον κ. Γασπαράκη καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τόνισε, ότι θα είναι στη διάθεσή του για ό,τι χρειαστεί και δήλωσε τα εξής:

«Είμαι σίγουρη, ότι ο κ. Γασπαράκης, ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς ανθρώπων που θα διαχειριστούν τον τουρισμό ως μέσο βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης στην κοινωνία μας, συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για την μετάβαση αυτή.”

Νωρίτερα από την συγκεκριμένη διαδικασία η κ. Μπιρλιράκη είχε μιλήσει διεξοδικά για το έργο των Επιτροπών Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνου από το 2007 έως και το 2023, πραγματοποιώντας σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων συνολικά τεσσάρων θητειών που ως Αντιδήμαρχος υπηρέτησε τον συγκεκριμένο τομέα δουλειάς.

Μεταξύ άλλων η πρώην Αντιδήμαρχος τόνισε, ότι «Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2007 στο Ρέθυμνο και δεν έχει σταματήσει να δουλεύει από τότε. Αξιοποιήσαμε τη συνεργασία με τις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, ιδιαίτερα τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Καθαριότητα και Περιβάλλον, τη Βιώσιμη Κινητικότητα-Κυκλική Οικονομία-Πράσινη Ανάπτυξη για να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο του Δήμου που, στον σύγχρονο εν δυνάμει επισκέπτη, αποκτά προτεραιότητα λόγω κύρους και σοβαρότητας απέναντι στις σύγχρονες τάσεις της εποχής μας. Δουλέψαμε ασταμάτητα, αξιοποιώντας κάθε γνωριμία, κάθε πρόοδο των υπηρεσιών του Ιδιωτικού Τομέα, κάθε υποδομή και δράση του κεντρικού Δήμου μας και κάθε ευρώ που οι Ρεθυμνιώτες μάς εμπιστεύτηκαν, ώστε να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας και στη συνολική οικονομική αλυσίδα του».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας, ότι «Γνωρίζαμε ότι ο Δήμος έπρεπε να αναπτύξει την ίδια ταχύτητα με τους ιδιώτες επιχειρηματίες του τόπου μας, που έφεραν την οικονομική ευρωστία στον τόπο μέσω του Τουρισμού. Γι’ αυτό και αξιοποιήσαμε το δυναμικό των επαγγελματιών του Τουρισμού, φέρνοντάς τους κοντά και κάνοντάς τους το κύριο συμβουλευτικό όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στην τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη». Η Δημοτική αρχή, σε πλήρη συμφωνία με τους ιδιώτες επαγγελματικούς φορείς και τους θεσμικούς συνεργάτες, έχει προχωρήσει σε διαβήματα συμπόρευσης με τους υπόλοιπους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, αλλά και με την υπόλοιπη Κρήτη. Συνεργαζόμαστε επίσης με άλλους Δήμους της Ελλάδας, ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές και συμμετέχοντας σε δίκτυα και προγράμματα, όπως το Bike Friendly Destination κα., έχοντας συνεχώς το Ρέθυμνο στο προσκήνιο και αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία από Υπουργεία και Ιδρύματα.

Μετά τον πλούσιο απολογισμό έργου η κ. Μπιρλιράκη κατέληξε λέγοντας: «Για 17 συνεχόμενα χρόνια, (μοναδική περίπτωση στο πανελλήνιο), εργαστήκαμε, όλα τα μέλη των 4 Επιτροπών Τουρισμού και οι εργαζόμενοι του Γραφείου Τουρισμού, για να χτίσουμε το Ρεθυμνιώτικο brand – δηλαδή την τουριστική ταυτότητά μας, που μας ξεχώριζε από τους ανταγωνιστές τουριστικούς προορισμούς και μας εισήγαγε ως αναγνωρίσιμο και σοβαρό προορισμό σε πανελλήνιους και παγκόσμιους χάρτες και στην υψηλότερη βαθμίδα προτίμησης των περιηγητών του κόσμου και των επισκεπτών-πελατών μας. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλα τα μέλη των 4 θητειών των Επιτροπών, για την ανιδιοτελή προσφορά τη συνέπεια και τη ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθειά μας.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024