Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑίτημα του Δήμου Ρεθύμνης για απόδοση του Τέλους Διαμονής στον κάθε τουριστικό δήμο-προορισμό
Περιφέρεια

Αίτημα του Δήμου Ρεθύμνης για απόδοση του Τέλους Διαμονής στον κάθε τουριστικό δήμο-προορισμό

Συνάντηση εργασίας της Όλγας Κεφαλογιάννη με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Ρεθύμνης.

Συνάντηση εργασίας με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη είχε στο Υπουργείο Τουρισμού η αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ζίκος, Βάσια Κουτσούκου και Γιώργος Παπατζανής, στενοί συνεργάτες της υπουργού.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν στη διαχείριση του τουρισμού στο Ρέθυμνο, αλλά και τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε τόσο στο θέμα της Ανώτατης Σχολής Τουρισμού στο Ρέθυμνο, όσο και στην ενίσχυση των μεθοδικών προσπαθειών της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, για την προοδευτική εξέλιξη της τουριστικής σεζόν σε 12μηνη.

Η αντιδήμαρχος παρέδωσε στην υπουργό 4 φακέλους με το αναπτυξιακό έργο του Δήμου Ρεθύμνου, αλλά και τις ήδη υλοποιημένες δράσεις πάνω στον θεματικό τουρισμό (οινο-γαστρονομικό, ποδηλατικό, αθλητικό, 3ης  ηλικίας, γαμήλιο, χειμερινό και πολιτιστικό), με στόχο πάντα, την ενίσχυση των ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, την ενδυνάμωση της ελκυστικότητας του προορισμού, αλλά και την αύξηση της απασχόλησης και της τοπικής οικονομική προόδου.

Τέλος συζητήθηκε το διαρκές αίτημα του δημάρχου κ. Γιώργη Μαρινάκη για απόδοση του Τέλους Διαμονής στον κάθε τουριστικό δήμο-προορισμό, όπου άλλωστε ανήκει, στοιχείο που θα επέτρεπε την ορθολογικότερη, βιώσιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων για τις υποδομές και την καθημερινότητα των κατοίκων που προκύπτουν από την τουριστική ανάπτυξης.

Η υπουργός και η κα Μπιρλιράκη εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την προοπτική συνεργασίας που ανοίγεται ανάμεσα στο Δήμο Ρεθύμνης και το υπουργείο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024