Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο τα σχέδια διακοπών των ταξιδιωτών
Έρευνα

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο τα σχέδια διακοπών των ταξιδιωτών

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τα σχέδια των Βρετανών τουριστών με το ένα τέταρτο αυτών να ακυρώνει τις διακοπές του.

Μια πρόσφατη μελέτη του Forbes Advisor, της πλατφόρμας οικονομικής καθοδήγησης και σύγκρισης τιμών, διαπίστωσε ότι σχεδόν ένας στους πέντε (19%) Βρετανούς ανησυχεί για το πως η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τις διακοπές τους στο μέλλον. Αυτό μπορεί να οφείλεται στα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα φέτος το καλοκαίρι, όπου οι πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου οδήγησαν στο τέλος των διακοπών πολλών Βρετανών νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Οι ανησυχίες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή επηρεάζουν τα σχέδια των επίδοξων παραθεριστών, έτσι ώστε σχεδόν ένας στους 10 (9%) δήλωσε ότι έχει εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα  επίσκεψης ενός προορισμού που ήταν όνειρο ζωής.

Ορισμένοι ταξιδιώτες που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον σχεδιάζουν να μειώσουν τη δική τους συμβολή στις εκπομπές άνθρακα, με σχεδόν το 1/3  (30%) να λέει ότι είτε θα μειώσουν είτε θα σταματήσουν εντελώς τις πτήσεις για να φτάσουν στον προορισμό τους στο μέλλον.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν την επιλογή προορισμών όπου οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις (16%), η συνειδητή μείωση των ταξιδιών στο εξωτερικό (15%) και η επιλογή προορισμών που διαφημίζονται ειδικά ως φιλικοί προς το περιβάλλον, γνωστοί και ως “οικολογικός τουρισμός” (12%).

Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης ότι για σχεδόν έναν στους πέντε (19%) Βρετανούς που πήγαν διακοπές πρόσφατα τα σχέδια των διακοπών του διαταράχθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Από αυτούς που επλήγησαν, πάνω από τέσσερις στους 10 (46%) χρειάστηκε είτε να ακυρώσουν είτε να αναβάλουν το ταξίδι τους και σχεδόν τέσσερις στους 10 (39%) ακυρώθηκαν ήείχαν  καθυστέρηση στην πτήση επιστροφής.

Ενώ η μελέτη δείχνει ότι ορισμένοι θα είναι πιο ευσυνείδητοι για τα ταξίδια τους στο μέλλον, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι πάνω από τέσσερις στους 10 (45%) Βρετανών εξακολουθούν να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν χωρίς καμία αλλαγή στον τύπο, τη συχνότητα ή τον προορισμό για τις μελλοντικές τους διακοπές.

Η Laura Howard, ειδικός στα ταξίδια στο Forbes Advisor, σχολίασε: “Με τρόπους που δεν έχουμε ξαναδεί, τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρέασαν τις διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, σε σημείο που ορισμένοι επανεξετάζουν τώρα την προσέγγισή τους στο ταξίδι. Αν και από μια άποψη είναι λυπηρό να βλέπεις μερικούς ταξιδιώτες να εγκαταλείπουν τους ‘ονειρικούς προορισμούς’ τους, είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις κάποιους άλλους να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για τον μετριασμό των δικών τους περιβαλλοντικών επιπτώσεων – ειδικά όταν πρόκειται για εμπορικές πτήσεις. Όπως έδειξε η μελέτη μας, κάποιοι προσπαθούν να πετούν λιγότερο και άλλοι δεσμεύονται να μην πετούν καθόλου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024