Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΣκιάθος: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά «Bike Friendly Destination»
Προορισμοί

Σκιάθος: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά «Bike Friendly Destination»

  • Skiathos Bike Friendly Aponomi Simatos

Η Σκιάθος πσιτοποιείται ξάνα ως “Bike Friendly Destination“ εστιάζοντας στην εμπειρία του επισκέπτη.

Η Σκιάθος είναι γνωστή σε όλους για τις φυσικές ομορφιές της, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό ένας προορισμός να μην επενδύει μόνο στη φυσική του ομορφιά, αλλά και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο Δήμος Σκιάθου, λαμβάνοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πιστοποίηση Bike Friendly Destination, η οποία βρίσκεται υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, αποδεικνύει τον προσανατολισμό και την αφοσίωσή του στην εμπειρία που θα έχει ο επισκέπτης στο νησί.

Skiathos Bike Friendly Sima

Η καταπράσινη Σκιάθος διαθέτει πολλές δυνατότητες εξυπηρέτησης των φίλων του ποδηλάτου που την καθιστούν έναν ελκυστικό ποδηλατικό προορισμό κυρίως την άνοιξη, στις αρχές και το τέλος του καλοκαιριού, λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Η ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού στις ιστοσελίδες του δήμου συνοδεύεται με ένα προσφάτως ανεπτυγμένο δίκτυο μονοπατιών προσβάσιμα και για ποδηλάτες, καθώς και από ειδικές ποδηλατικές διαδρομές (mountain και δρόμου-αποστάσεων) για έμπειρους ποδηλάτες όπως αυτές 1, 2, 3, 4, 5, 6. Πέραν αυτών, ο προορισμός διαθέτει μοναδικές δασικές διαδρομές για τους λάτρεις της περιπέτειας και του mountain bike, συνδυάζοντας αρμονικά την περιήγηση εντός του φυσικού πλούτου του νησιού, και με ένα μέσο φιλικό και ήπιο προς το περιβάλλον.

Ακόμη, στο νησί δραστηριοποιούνται ιδιώτες και ξενοδοχεία που ενοικιάζουν ποδήλατα στους επισκέπτες και σε ορισμένες περιπτώσεις ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ ο Δήμος Σκιάθου έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα απόκτησης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων για την ανάπτυξη δράσης «μικροκινητικότητας» στο νησί με τη δημιουργία και λειτουργία σταθμών διάθεσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Επιπλέον, ο Δήμος συμμετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού έχοντας ως σταθερό στόχο του τη βιώσιμη ανάπτυξη του προορισμού, καθώς και σε θεματικά για τον ποδηλατικό τουρισμό forum και networking events, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες ποδηλασίας στον προορισμό και τη θεματική αυτή δραστηριότητα ως μέσο άθλησης και αναψυχής των επισκεπτών, ως μια εμπειρία και ταυτόχρονα ένα κίνητρο για τους επισκέπτες του προορισμού όλο το χρόνο.

Τέλος, και για την εξασφάλιση της εξυπηρέτησης των φίλων του ποδηλάτου, ο δήμος έχει ορίσει προσωρινά στο λιμάνι σημεία φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, ενώ στο νησί δραστηριοποιούνται εταιρείες καθαριότητας ρούχων για ποδηλάτες (αθλητές, γκρουπ, σύλλογοι και μεμονωμένοι) καθώς και δύο πιστοποιημένα Bike Friendly Hotels που διαθέτουν τις σχετικές bike friendly υπηρεσίες, το ELIVI Skiathos και το Hotel Punta.

Η Bike Friendly Σκιάθος συμμετέχει σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια ως πιστοποιημένος προορισμός στο Δίκτυο Bike Friendly και προβάλλεται μεταξύ άλλων και με θεματικά newsletters σε ποδηλατικούς συλλόγους – σωματεία, καθώς και σε τουριστικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Θοδωρής Τζούμας τόνισε πως στοχεύουν στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας για τους επισκέπτες μέσα από τον ποδηλατικό τουρισμό, με προσανατολισμό στη βιωσιμότητα και τη μοναδικότητα που προσφέρει το νησί, αλλά και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024