Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΤεχνολογική πλατφόρμα της Star Alliance και στην Austrian Airlines

Τεχνολογική πλατφόρμα της Star Alliance και στην Austrian Airlines

Την αντικατάσταση του inventory και των συστημάτων check-in μέσω υιοθέτησης της πλατφόρμας τεχνολογίας της Star Alliance ανακοίνωσε η Austrian Airlines. Η ΙΤ πλατφόρμα της Star Alliance είναι μια κοινή, κεντρικοποιημένη […]

Την αντικατάσταση του inventory και των συστημάτων check-in μέσω υιοθέτησης της πλατφόρμας τεχνολογίας της Star Alliance ανακοίνωσε η Austrian Airlines. Η ΙΤ πλατφόρμα της Star Alliance είναι μια κοινή, κεντρικοποιημένη πλατφόρμα<...>για τη διαχείριση των πελατών, η οποία διατίθεται από την Amadeus για τις αεροπορικές εταιρίες-μέλη της Star Alliance. Μαζί με τις αεροπορικές εταιρίες United, Lufthansa και άλλα μέλη της συμμαχίας, η Austrian Airlines θα είναι η επόμενη εταιρία που θα ενσωματώσει τα συστήματα πληροφορικής, inventory, έκδοσης εισιτηρίων και check-in στην νέα τεχνολογική πλατφόρμα μέχρι τα μέσα του 2009.

Ο κ. Rainer Pichler, Αντιπρόεδρος του τμήματος IT Services της Austrian σχολίασε τα οφέλη της τεχνολογικής πλατφόρμας: “Με πάροχο την Amadeus, μπορούμε να μειώσουμε τα κόστη των τμημάτων μας με σκοπό τα περιορίσουμε σημαντικά τόσο τα κόστη που αφορούν στην ανάπτυξη και στην συντήρηση συστημάτων πληροφορικής, όσο και στα κόστη των συστημάτων κράτησης εισιτηρίων. Αυτό θα μας επιτρέψει να απλοποιήσουμε τις επιχειρηματικές διαδικασίες μας σε πολλούς τομείς και να τις προσαρμόσουμε έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα standards. Η συμμετοχή της Austrian Airlines στην κοινή πλατφόρμα μαζί με άλλα μέλη της Star Alliance, θα της επιτρέψει να διατηρήσει τις υπάρχουσες διαδικασίες, ενώ η απομάκρυνση των interfaces θα της δώσει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει βελτιώσεις στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών της πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από ποτέ”.

Ο κ. Hans Jorgensen, Αντιπρόεδρος Strategic Airline και Partner Programmes της Amadeus, δήλωσε: “Η Austrian Airlines αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναπτυσσόμενης αεροπορικής εταιρίας που στρέφεται προς μια ευέλικτη τεχνολογία νέας γενιάς, για να διευκολύνει την ενσωμάτωσή της στην συμμαχία, να βελτιώσει την εξυπηρέτηση πελατών της και να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών της. Καθώς η αγορά γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, είναι σημαντικό να μπορούν όλες οι αεροπορικές εταιρίες να εμπιστευτούν τα τεχνολογικά τους συστήματα για να ανταποκρίνονται απρόσκοπτα στις εναλλασσόμενες ανάγκες της βιομηχανίας, άσχετα με το εάν είναι μεγάλες ή μικρές εταιρίες”.

Οι αεροπορικές εταιρίες της συμμαχίας Star Alliance χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα κράτησης και διαχείρισης. Για να μπορούν οι επιβάτες, ωστόσο, να ταξιδεύουν με άλλες εταιρίες της Star Alliance, τα διαφορετικά συστήματα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους. Για να επιτευχθεί αυτό τοποθετούνται νέα interfaces, διαδικασία η οποία συνήθως ενέχει κάποια κόστη για τις εν λόγω εταιρίες. Η νέα πλατφόρμα αντικαθιστά αυτά τα μεμονωμένα συστήματα και interfaces, με στόχο να επιτρέψει την πρόσβαση των συνεργατών σε μια κοινή πλατφόρμα διαχείρισης πελατών.

“Με την απόφαση της Austrian να συμμετάσχει στην κοινή πλατφόρμα τεχνολογίας, όλο και περισσότερες εταιρίες-μέλη θα μπορούν να εξυπηρετούν τους κοινούς πελάτες τους με ένα ομοιόμορφο τρόπο, παρέχοντας τους καλύτερες υπηρεσίες. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου τόσο για την Star Alliance, όσο και για την Austrian Airlines”, είπε ο κ. Aman Khan, Αντιπρόεδρος του Information Technology της Star Alliance.

Σε πρώτη φάση, η οποία θα ξεκινήσει στο τέλος του 2007, το inventory της Austrian Airlines, η καρδιά κάθε αεροπορικής εταιρίας, θα μεταφερθεί στην νέα πλατφόρμα τεχνολογίας. Πριν από αυτό, οι 150.000 πτήσεις του Ομίλου Austrian Airlines, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας θέσεων, των δρομολόγιων πτήσεων κλπ. θα καταχωρηθούν στην πλατφόρμα. Το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και το check-in θα ενσωματωθούν μετέπειτα και θα λειτουργούν στην νέα πλατφόρμα έως το 2009.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024