Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΞεκίνησαν οι πτήσεις Αθήνα-Νέα Υόρκη της Continental Airlines

Ξεκίνησαν οι πτήσεις Αθήνα-Νέα Υόρκη της Continental Airlines

Καθημερινές απευθείας πτήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο Newark Liberty International) ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2007, η Continental Airlines, η πέμπτη μεγαλύτερηαεροπορική εταιρία στον κόσμο. […]

Καθημερινές απευθείας πτήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο Newark Liberty International) ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2007, η Continental Airlines, η πέμπτη μεγαλύτερη<...>αεροπορική εταιρία στον κόσμο.

«Η Αθήνα γίνεται η νέα συναρπαστική προσθήκη στο διατλαντικό δίκτυο 29 πόλεων της Continental», είπε ο κ. Jim Summerford, ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας για Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Ινδία. «Προσφέρουμε στους έλληνες ταξιδιώτες που διασχίζουν τον Ατλαντικό κάτι που κανένας άλλος μεταφορέας δεν μπορεί να προσφέρει, μια πολυβραβευμένη απευθείας πτήση, σε κεντρικό αεροδρόμιο μεγάλων αεροπορικών εταιριών της Νέας Υόρκης, με απευθείας συνδέσεις με περισσότερες από 120 πόλεις στη βόρεια, την κεντρική και τη νότια Αμερική».

Μαζί με τον κ. Summerford και τον Δρ. Γιάννη Παράσχη, Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, στην τελετή έναρξης παρέστησαν ο Καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, Ειδικός Γραμματέας για Στρατηγικό Σχεδιασμό του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, και ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Τσάρλς Ρις.

Ο κ. Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: “Το νέο υπερατλαντικό αυτό δρομολόγιο αποτελεί στρατηγική σύνδεση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με το αεροδρόμιο Newark Liberty International, έναν από τους πιο εξυπηρετικούς κόμβους των Ηνωμένων Πολιτειών χάρη στις δυνατότητες ταχείας ανταπόκρισης που προσφέρει με προορισμούς της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Ευχόμαστε στην Continental Airlines κάθε επιτυχία και δεσμευόμαστε να εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της εταιρίας από το αεροδρόμιο της Αθήνας”.

Οι πτήσεις της Continental μεταξύ Αθήνας και του αεροδρομίου Liberty στη Νέα Υόρκη πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 767-200ER, 174 θέσεων, που μεταφέρουν 25 επιβάτες στην καμπίνα BusinessFirst και 149 στην οικονομική θέση. Η πτήση CO105 αναχωρεί καθημερινά από την Αθήνα στις 12:20 μ.μ., με ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Liberty της Νέας Υόρκης στις 4:30 μ.μ. της ίδιας μέρας. Η πτήση επιστροφής, CO104, αναχωρεί καθημερινά από το Liberty/ Νέα Υόρκη στις 5:30 μ.μ., με άφιξη στην Αθήνα στις 10:20 π.μ. της επόμενης ημέρας. Η πτήση θα διαρκεί περίπου 11 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη και 9 ώρες και 50 λεπτά από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα.

Η συχνότητα των πτήσεων θα μειωθεί σε πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως κατά την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2007 και σε τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2008. Κατόπιν, κατά την διάρκεια του Μαρτίου του 2008, οι πτήσεις θα αυξηθούν σε πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως, επαναφέροντας την καθημερινή συχνότητα πτήσεων τον Απρίλιο του 2008 (οι ακριβείς ημερομηνίες θα καθοριστούν σε εύθετο χρόνο). Οι προγραμματισμένες αλλαγές στη συχνότητα πτήσεων λαμβάνουν υπόψη την παραδοσιακή εποχική μείωση της ζήτησης.

Οι πτήσεις της Αθήνας έχουν ρυθμιστεί κατάλληλα, ώστε να συνδέονται στο αεροδρόμιο Liberty της Νέας Υόρκης με ένα εκτεταμένο δίκτυο πτήσεων σε όλες τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική. Η Continental είναι η μοναδική μεγάλη αεροπορική εταιρία που διαθέτει κόμβο στη μητροπολιτική περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από το κέντρο του Μανχάταν, το Liberty της Νέας Υόρκης προσφέρει τις ταχύτερες υπέργειες διαδρομές σε πολλά μέρη της πόλης, περιλαμβανομένου του δρομολογίου της AirTrain στον σταθμό Penn Station της Νέας Υόρκης στο κέντρο του Μανχάταν, με διάρκεια διαδρομής μικρότερη από 30 λεπτά. Η συνεργασία της Continental με την US Helicopter Corporation παρέχει δρομολόγια με ελικόπτερο από τον Τερματικό Σταθμό C του αεροδρομίου Liberty της Νέας Υόρκης σε δύο σημεία του Μανχάταν: το ελικοδρόμιο στο κέντρο του Μανχάταν στη Wall Street και το ελικοδρόμιο στην οδό East 34th Street στο Midtown. Και στις δύο περιπτώσεις, η διαδρομή διαρκεί οκτώ λεπτά.

Οι επιβάτες που φθάνουν στο Liberty της Νέας Υόρκης από την Αθήνα με πτήσεις της Continental μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αποκλειστικές εγκαταστάσεις μεταναστών και τελωνείου στον Τερματικό σταθμό C3, τη διεθνή πύλη της Continental, και να συνδεθούν γρήγορα και εύκολα με περισσότερους από 230 προορισμούς στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική και αλλού, χάρη σε περισσότερες από 400 καθημερινές πτήσεις από το Liberty της Νέας Υόρκης. Πάνω από 120 από αυτούς τους προορισμούς εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις ενώ σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι επιβάτες δεν αλλάζουν τερματικό σταθμό.

Οι νέες πτήσεις περιλαμβάνουν την γνωστή υπηρεσία BusinessFirst της Continental, η οποία έχει βραβευτεί με το «Best Executive/Business Class» στα βραβεία «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς» του Επίσημου Οδηγού Αεροπορικών Εταιριών (OAG) τα τελευταία πέντε χρόνια (2007, 2006, 2005, 2004 και 2003), σύμφωνα με τους επιβάτες που ταξιδεύουν συχνά (frequent travelers). Επίσης, η BusinessFirst ψηφίστηκε ως η «Καλύτερη Διατλαντική Business Class» θέση μεταξύ των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών στα Βραβεία Business Travel 2006 του περιοδικού Conde Nast Traveler, για 9η συνεχή χρόνια.

Η καμπίνα της BusinessFirst διαθέτει ιδιαίτερα φαρδιά ηλεκτρονικά καθίσματα που μετατρέπονται σε κρεβάτι με γωνία κλίσης 140 εκ., ρυθμιζόμενα προσκέφαλα και προσωπική οθόνη βίντεο. Στο αεροσκάφος τύπου Boeing 767 της Continental, η διάταξη των καθισμάτων στη θέση BusinessFirst είναι 2-1-2, με ένα μεμονωμένο κάθισμα στο κέντρο της καμπίνας, κάτι που δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα για πιο φαρδιά καθίσματα και περισσότερο χώρο σε σύγκριση με τα αεροσκάφη παρόμοιου μεγέθους που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός. Η θέση BusinessFirst προσφέρει και άλλες ανέσεις όπως gourmet menu, βραβευμένα κρασιά και σαμπάνια. Ένα ειδικά επιλεγμένο και εκπαιδευμένο σώμα συνοδών εδάφους παρέχει προσωπικές υπηρεσίες πριν και μετά την πτήση για τους πελάτες της BusinessFirst σε 26 βασικά διεθνή αεροδρόμια του κόσμου.

Η Αθήνα είναι η 29η πόλη και η Ελλάδα η 16η χώρα στο διατλαντικό δίκτυο της Continental.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024