Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε την ενίσχυση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπλάνου
Αερομεταφορές

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε την ενίσχυση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπλάνου

Το κείμενο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ενεκρίθη χθες στην Ολομέλεια, θα συζητηθεί με τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών της ΕΕ τους επόμενους μήνες και προβλέπει αποζημίωση για κάθε επιβάτη του οποίου η πτήση ακυρώνεται ή καθυστερεί για παραπάνω από τρεις ώρες.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ) ενέκρινε χθες την έκθεση του ευρωβουλευτή Georges Bach, με την οποία αναθεωρείται το καθεστώς προστασίας των επιβατών αεροπλάνου, μεταξύ άλλων σε περιπτώσεις καθυστέρησης ή ακύρωσης της πτήσης τους. Το κείμενο του ΕΚ, το οποίο θα συζητηθεί με τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών τους επόμενους μήνες, προβλέπει αποζημίωση για κάθε επιβάτη του οποίου η πτήση ακυρώνεται ή καθυστερεί για παραπάνω από 3 ώρες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Δανέλλης έκανε την εξής παρέμβαση:

“Από το 2005, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει στους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στην Ευρώπη το πλέον ισχυρό πλαίσιο προστασίας δικαιωμάτων στον κόσμο. Η μεταρρύθμιση του ισχύοντος κανονισμού είναι αναγκαία ώστε κλείσουμε τα κενά που γνωρίζουμε πως υπάρχουν και κυρίως να τον εφαρμόσουμε πλήρως.

Η μεταρρύθμιση αυτή πρέπει να υπερασπιστεί την εφαρμογή του Κανονισμού, στην οποία εστιάζονται και τα περισσότερα προβλήματα. ένα ελάχιστον μόνο ποσοστό των επιβατών που δικαιούνται αποζημίωση την λαμβάνουν, μετά μάλιστα, από μαραθώνιες προσπάθειες. Για αυτόν τον λόγο από την πλευρά τον Σοσιαλιστών ενσωματώσαμε στο κείμενο νέα μέτρα που έχουν στόχο την ενδυνάμωση αυτής της διάστασης.

Επίσης σημαντική για τους επιβάτες θα είναι η θεσμοθέτηση του αυτονόητου δικαιώματος μεταφοράς των αγορών τους από το αεροδρόμιο. Καθώς επίσης και το ξεκαθάρισμα του ζητήματος της μίας χειραποσκευής που καταχρηστικά εφαρμόζεται από όλο και περισσότερους αερομεταφορείς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024