Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΔιαμαρτύρονται τα Αθηναϊκά ξενοδοχεία για την άγρα πελατών

Διαμαρτύρονται τα Αθηναϊκά ξενοδοχεία για την άγρα πελατών

Με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες που δέχθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής από ξενοδοχεία – μέλη τη που δραστηριοποιούνται πέριξ της Πλ. Συντάγματος, αναφορικά με φαινόμενα “άγρας πελατών”, η ένωση έστειλε […]

Με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες που δέχθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής από ξενοδοχεία – μέλη τη που δραστηριοποιούνται πέριξ της<...> Πλ. Συντάγματος, αναφορικά με φαινόμενα “άγρας πελατών”, η ένωση έστειλε επείγουσα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Δημ. Τάξης με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης και τη Δήμαρχο Αθηναίων.

Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι η άγρα πελατών στην χώρα μας αποτελεί ‘το σπορ’ ενός μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών καταλυμάτων σε βαθμό μάλιστα που αναρωτιέται κανείς αν αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι απαγορεύεται αυτό που κάνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπροστά στα μάτια των λιμενικών, και των αστυνομικών, η άγρα πελατών σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας γίνεται με πιεστικό μάλιστα τρόπο.

Στην επιστολή της ΕΞΑ, που κάνει μια προσπάθεια για την πάταξη του φαινομένου, μεταξύ άλλων τονίζονται: ” … στη γωνία Νίκης και Μητροπόλεως, έμπροσθεν του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς έγινε αντιληπτή η παρουσία ορισμένων περιθωριακών(;) ατόμων, τα οποία λυμαίνονται την περιοχή ασκώντας άγρα πελατών, ιδίως ξένων τουριστών, κατά τρόπο προκλητικό και ανεπίτρεπτο. Εκτός του ότι η εν λόγω ενέργεια δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που η Αθηναϊκή ξενοδοχία δεν διάγει τις καλύτερες ημέρες της, δε συνάδει με τις επίπονες προσπάθειες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την πάταξη του φαινομένου. Η Πλ. Συντάγματος συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών – επισκεπτών της πόλης και παρεμφερείς ενέργειες δυσφημίζουν την τουριστική εικόνα της, που με τόσο κόπο όλοι μας βελτιώσουμε και προβάλλαμε διεθνώς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.”

Η επιστολή καταλήγει: “Κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθητοποίησή σας σε θέματα τουρισμού, ηθικής και δημόσιας τάξης, παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν άμεση παρέμβασή σας, ώστε να παταχθεί και εκλείψει το λυπηρό αυτό φαινόμενο που οδηγεί τον τουρισμό σε άλλες εποχές …”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024