Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΗ Grecotel κλείνει δυο ξενοδοχεία στην Αθήνα
Κλείνουν τα Ακροπόλ και Classical Fashion, συνολικής δυναμικότητας 500 κλινών

Η Grecotel κλείνει δυο ξενοδοχεία στην Αθήνα

Σοβαρό πλήγμα για το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας αποτελεί η ανακοίνωση της Grecotel, για την παύση λειτουργίας δυο ξενοδοχείων του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη στο κέντρο της πρωτεύουσας, την Ομόνοια. Πρόκειται για […]

Σοβαρό πλήγμα για το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας αποτελεί η ανακοίνωση της Grecotel, για την παύση λειτουργίας δυο ξενοδοχείων του<...> Ομίλου Δασκαλαντωνάκη στο κέντρο της πρωτεύουσας, την Ομόνοια. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία “Ακροπόλ” και “Classical Fashion” συνολικής δυναμικότητας 500 κλινών, τα οποία βάζουν «λουκέτο» μετά το “Εσπέρια” και το “Κάνιγγος 21”.

Την ίδια στιγμή πηγές του ξενοδοχειακού κλάδου κάνουν λόγο και για ένα ακόμη λουκέτο σύντομα στην Αθήνα.

Τα τέσσερα αυτά ξενοδοχεία που ήδη έκλεισαν εμφανίζονται να πληρώνουν το τίμημα της κακής πορείας του ελληνικού τουρισμού, ειδικά στο σκέλος των εσόδων τα τελευταία δυο χρόνια, με τους ξενοδόχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κατάσταση θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Στην περίπτωση της Grecotel, κύριες αιτίες για το κλείσιμο των δύο ξενοδοχείων ήταν τα υψηλά μισθώματα που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων, αλλά και η εγκληματικότητα, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους των δυο ξενοδοχειακών μονάδων, όπως είπε η εντεταλμένη σύμβουλος του Ομίλου, κα Μαρί Δασκαλαντωνάκη, “απορροφήθηκαν” σε άλλες μονάδες. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα την έναρξη της λειτουργίας δυο νέων ξενοδοχειακών μονάδων 850 κλινών. Πρόκειται για το ξενοδοχείο “Αστέρας” στην Αλεξανδρούπολη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, συνολικής επένδυσης 19 εκατ. ευρώ και το ξενοδοχείο “ΜΕΛΙ”, που βρίσκεται στο νομό Ηρακλείου, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλλίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024