Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΧρήσιμα συμπεράσματα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν προέκυψαν από την 33η xenia

Χρήσιμα συμπεράσματα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν προέκυψαν από την 33η xenia

Η ανάγκη αναβάθμισης όλων των παραμέτρων που συνθέτουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελληνικού τουρισμού στη χάραξη μιας νέας πολιτικής, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια […]

Η ανάγκη αναβάθμισης όλων των παραμέτρων που συνθέτουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελληνικού τουρισμού<...> στη χάραξη μιας νέας πολιτικής, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της 33ης xenia<.> και των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν παράλληλά με την έκθεση.

Τα βασικά συμπεράσματα από την φετινή έκθεση, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στον Πειραιά με περισσότερους από 240 εκθέτες, αφορούσαν:

1. Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων υποδομής του ελληνικού τουρισμού που εκ των πραγμάτων οδηγούν και στην αναβάθμιση του συνόλου των τουριστικών υπηρεσιών. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η ελληνική αγορά εξοπλισμού είτε ελληνικής παραγωγής είτε μέσω αντιπροσώπευσης των ξένων εταιριών, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για όλες τις ανάγκες ολοκληρωμένου εκσυγχρονισμού των τουριστικών μονάδων και γενικότερα των επαγγελματικών χώρων.

2. Στη συμβολή των μεγάλων έργων στη γενικότερη αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Την ειδική έκθεση για τα Μεγάλα Έργα που πραγματοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα εγκαινίασε η υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Β. Παπανδρέου, η οποία και επισήμανε ότι η σταδιακή ολοκλήρωσή τους δημιουργεί νέα δεδομένα ανάπτυξης όχι μόνο για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και γενικότερα για την θέση της Ελλάδας στις σύγχρονες κοινωνίες. Ειδική αναφορά υπήρξε και για την συμβολή των Μεγάλων Έργων στο μεγάλο στοίχημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

3. Στην εξυγίανση του χώρου των αερομεταφορών στην Ελλάδα καθώς εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος κλάδος διαδραματίζει ένα καθοριστικό ρόλο στην παρουσία της Ελλάδας στην διεθνή τουριστική σκηνή. Σε ένα διήμερο συνέδριο για τις αερομεταφορές καταγράφηκαν από εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων ποιες είναι οι προοπτικές των αερομεταφορών και ποια η παρουσία της Ελλάδας.

4. Στην αναγκαιότητα καταγραφής της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού και στο πώς μπορεί το παρελθόν να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο στη χάραξη και τον σχεδιασμό της (τουριστικής) παρουσίας της Ελλάδας στη νέα χιλιετία. Ήδη στην έκθεση παρουσιάστηκε έκθεση αφίσας από το ιστορικό αρχείο του Ε.Ο.Τ. ενώ ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κ. Γ. Πατέλλης αναφέρθηκε στην ανάγκη καταγραφής του όλου έργου του Ε.Ο.Τ..

Επίσης ο Σύνδεσμος των Ελληνίδων στον τουρισμό παρουσίασε το πιλοτικό σχέδιο της δημιουργίας Μουσείου Τουρισμού, εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Εμπ. Ναυτιλίας κ. Γ. Ανωμερίτης, ο τ. υπουργός κ. Σ. Σουμάκης και ο Περιφερειάρχης Αττικής & Νήσων κ. Μ. Κυριακίδης.

Ο υπουργός Εμπ. Ναυτιλίας κ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε στη συμβολή των θαλάσσιων μεταφορών που με τον συνεχή εκσυγχρονισμό τους δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες της χώρας μας να γνωρίζουν και να απολαμβάνουν τη νησιωτική Ελλάδα. Δήλωσε δε, ότι θα συμπαρασταθεί στην προσπάθεια του Συνδέσμου των Ελληνίδων στον τουρισμό, προσφέροντας και αυτός ότι μπορεί να ενταχθεί σ΄ ένα τέτοιο μουσείο.

Η φετινή 33η διεθνής έκθεση τουριστικής βιομηχανίας εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλο ενώ την περασμένη εβδομάδα μέσα στο πλαίσιο των τιμητικών διακρίσεων η xenia είχε τιμήσει τον κ. Τ. Τζανετάκη, τον κ. Λ. Παπαδήμο και τον κ. Γ. Στεφανίδη. Επίσης η έκθεση τίμησε τον λαό της Ζακύνθου για την ανθρώπινη συμπεριφορά τους στους λαθρομετανάστες τον περασμένο Νοέμβριο.
Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της έκθεσης xenia Εκθεσιακές Εκδηλώσεις Α.Ε. είναι ο κ. Τ. Κούμανης και Γενικός Διευθυντής ο κ. Δ. Κούμανης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024