Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαράταση των διαπραγματεύσεων δίνει η κυβέρνηση για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Παράταση των διαπραγματεύσεων δίνει η κυβέρνηση για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Νέα παράταση των διαπραγματεύσεων κατά 15 ημέρες για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση στην κοινοπραξία IASC. H τελική απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα και δεν […]

Νέα παράταση των διαπραγματεύσεων κατά 15 ημέρες για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση στην<...> κοινοπραξία IASC. H τελική απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα και δεν αποκλείεται να είναι θετική, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Xρήστος Πρωτόπαπας, επανέλαβε ότι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης "δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σε ημερομηνίες".

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι "πρέπει να αναζητούμε μία σίγουρη λύση που να εμπεδώνει ένα αίσθημα σταθερότητας, συνέχειας και ευθύνης. Γι' αυτό το λόγο, ας αφήσουμε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους και ας μην στεκόμαστε ανελαστικά σε χρονικά ορόσημα".

Τα προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της πώλησης εστιάζονται στα εξής: Στις αναγκαίες εγγυητικές επιστολές, οι οποίες φαίνονται να καθυστερούν, παρόλο που η IAS έχει διαβεβαιώσει ότι η διαδικασία έκδοσής τους έχει ξεκινήσει.
Στη στάση που θα κρατήσουν οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού στα σχέδια διάσπασης της ΟΑ σε παθητική και υγιή εταιρία. Πάντως, η επίτροπος Λογιόλα ντε Παλάθιο επανέλαβε ότι καμία μορφή κρατικής ενίσχυσης προς την Ολυμπιακή δεν νοείται.
Εν τω μεταξύ, οι πιλότοι στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν τελικά να συμμετάσχουν στην κοινοπραξία μέσω του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Πιλότων Ιπταμένων Μηχανικών (ΤΑΠΙΜ). Η συνεισφορά τους στην κοινοπραξία θα ανέρχεται σε δέκα εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών κεφαλαίων της κοινοπραξίας, και περίπου στο 5% της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι από το συγκεκριμένο ταμείο θα διατεθεί για κάθε μέλος της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) το 80% του αποθεματικού του.

Επίσης, ο κ. Π. Bαρδινογιάννη, βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας, διέψευσε με δηλώσεις του τις φήμες που τον έφεραν να αποχωρεί από την IASC. Σύμφωνα με αυτές τις φήμες και με διάφορες πληροφορίες είχε παρουσιαστεί τυπικό πρόβλημα με κάποιες από τις εγγυητικές επιστολές του κ. Π. Bαρδινογιάννη με συνέπεια να μην έχει κατατεθεί το σύνολο των εγγυήσεων που αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να λάβει απόφαση για τη συνέχιση των συζητήσεων ή όχι με την κοινοπραξία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024