Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕγκαίνια της έκθεσης Diana Outdoor από την Πετραλιά
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Εγκαίνια της έκθεσης Diana Outdoor από την Πετραλιά

Την 9η έκθεση Diana Outdoor, που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την περασμένη Πέμπτη, εγκαινίασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελο Μπασιάκο και το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη

Την 9η έκθεση Diana Outdoor, που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την περασμένη Πέμπτη, εγκαινίασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,<...>κ. Ευάγγελο Μπασιάκο και το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Στην έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε χτες, Κυριακή 1 Απριλίου, συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εκθέτες με θέματα για τα αυτοκίνητα 4X4, τον αγροτουρισμό, το ψάρεμα, τα σκάφη, το κυνήγι, το κάμπινγκ, την κυνοφιλία και την ιππασία, ενώ οι επισκέπτες της σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξεπέρασαν τις 70.000.

Στην ομιλία της η κυρία Πετραλιά επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ένας χρόνος έχει περάσει από την προηγούμενη διοργάνωση, όπου είχα την ευκαιρία να σας εκθέσω το όραμά μου, αλλά και το όραμα που πιστεύω ότι συμμερίζεστε τόσο εσείς όσο και όλοι οι Έλληνες για τον τουρισμό. Να δούμε την Ελλάδα στις πιο υψηλές θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής κατάταξης. Το όραμα αυτό εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στην ενίσχυση και εντατικοποίηση των προσπαθειών μας, για την τουριστική και, φυσικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας».

Επίσης, η υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά πως «το 2006 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό από πλευράς αριθμού αφίξεων, ενώ προσέφερε στην οικονομία κατά μέσο όρο, περίπου 1 δισ. ευρώ το μήνα. Το 2007 ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα σπάσουμε το ρεκόρ του 2006, τόσο σε επίπεδο οικονομικό, όσο και στον αριθμό ων αφίξεων».

Η κυρία Πετραλιά αναφέρθηκε ακόμη στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης επισημαίνοντας πως «αυτές τις δυνατότητες είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε. Αυτός είναι ένας μείζον εθνικός στόχος για την ανάπτυξη και τη διάχυση της ευημερίας στην κοινωνία. Ο τουρισμός ευνοεί την ισόρροπη ανάπτυξη, την δίκαια κατανομή του παραγόμενου πλούτου, καθώς ολόκληρη η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανάπτυξης μίας ή περισσοτέρων μορφών τουρισμού. Σήμερα, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού,– από τον καταδυτικό και τον αθλητικό τουρισμό έως το συνεδριακό τουρισμό και τον αγροτουρισμό – προωθούμε το συνολικό εκσυγχρονισμό της τουριστικής μας βιομηχανίας, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και προσεγγίζουμε κάθε μέρα και περισσότερο τον στόχο να γίνει η χώρα μας ένας 12-μηνος τουριστικός προορισμός».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024