Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileEurhotec 2001: Νέες τεχνολογίες και νέα επαγγέλματα στα ξενοδοχεία για την εξυπηρέτηση του ‘e-traveller’

Eurhotec 2001: Νέες τεχνολογίες και νέα επαγγέλματα στα ξενοδοχεία για την εξυπηρέτηση του ‘e-traveller’

Παρίσι-Eurhotec 2001: Με πολύ ενδιαφέρον και επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκθεσης Eurhotec 2001 (EURopean HOspitality Technology Exhibition and Conference) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου, […]

Παρίσι-Eurhotec 2001: Με πολύ ενδιαφέρον και επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκθεσης Eurhotec<.> 2001 (EURopean HOspitality Technology Exhibition and Conference) που πραγματοποιήθηκε στο<...> Παρίσι στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Palais des Congres, από το IH&RA (International Hotel & Restaurant Association).

Στην έκθεση συμμετείχαν περίπου 80 εταιρίες-εκθέτες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη που παρουσίαζαν προτάσεις, λύσεις και εφαρμογές σχετικά με τις τεχνολογίες επικοινωνίας και Internet στα ξενοδοχεία.

Στόχος της έκθεσης, αλλά και των εξειδικευμένων σεμιναρίων που την πλαισίωναν, ήταν η αναγνώριση της ταυτότητας της 'νέας κατηγορίας πελατών' των ξενοδοχείων, των ιδιαίτερων απαιτήσεων που έχουν στη χρήση νέων τεχνολογιών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, και η παρουσίαση των λύσεων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες στα ξενοδοχεία για την ικανοποίηση αυτών των νέων απαιτήσεων που προκύπτουν.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από όλους τους ομιλητές στην βαρύτητα που οφείλουν πλέον να δώσουν τα ξενοδοχεία στις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και στο Internet προκειμένου να μπορέσουν να ακολουθήσουν τις αυξημένες απαιτήσεις ιδιαίτερα όσων ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Το δωμάτιο του ξενοδοχείου μετατρέπεται πλέον σε εν δυνάμει γραφείο των πελατών των ξενοδοχείων από το οποίο ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό αριθμό τηλεφώνου του, να επικοινωνεί με την εταιρία του μέσω Internet σε πολύ μεγάλες ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για τους τρόπους σύνδεσης, τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί ή την προσπέλαση των προστατευτικών δικλίδων της εταιρίας του.

Τα παραδείγματα από τα λάθη του παρελθόντος που ανάγκασαν πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ακόμα και να ξηλώσουν τις επενδύσεις που είχαν κάνει σε λανθασμένη τεχνολογική υποδομή, δημιουργούν πλέον την επιτακτική ανάγκη για λεπτομερή μελέτη, σχεδιασμό και ιδιαίτερα πρόβλεψη από την πλευρά των ξενοδόχων της τεχνολογικής υποδομής που θα απαιτηθεί.

Η νέα εποχή δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία και έτσι ειδικότητες όπως E-commerce Manager, Telecommunications Manager, Internet Marketing Manager έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα σύγχρονα ξενοδοχεία.

Ένα νέο χαρακτηριστικό προστίθεται πλέον στο προφίλ του σύγχρονου διευθυντή ενός ξενοδοχείου εκτός από τις μεταπτυχιακές σπουδές, την 10ετή εμπειρία και τις τρεις γλώσσες. Ο σύγχρονος διευθυντής ενός ξενοδοχείου πρέπει πλέον να έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται, να χειρίζεται, να αξιοποιεί, και να παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις της τεχνολογίας που θα διατηρήσουν τόσο τις υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο το οποίο διευθύνει, όσο και την εσωτερική επικοινωνία και την επικοινωνία με τους πελάτες σε υψηλά ανταγωνιστικά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό της έκθεσης ήταν η απουσία ελληνικής εκπροσώπησης τόσο από την πλευρά των εκθετών όσο και από την πλευρά των επισκεπτών. Εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι παρουσίες εκπροσώπου των Ελλήνων αντιπροσώπων της εταιρίας Siemens και του συστήματος διαχείρισης ξενοδοχείων HIS στα περίπτερα των εκθετών, η επίσκεψη εκπροσώπου του Οργανισμού Αθήνα 2004, καθώς και η συμμετοχή εκπροσώπου του ΣΕΤΕ στην ομάδα εργασίας 'Think Tank' που προηγήθηκε της έκθεσης.

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε ότι οι συχνές αλλαγές της πόλης και της χώρας διοργάνωσης δεν διευκόλυναν τους εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης και έτσι αποφασίστηκε ο τόπος διοργάνωσης της έκθεσης να παραμένει σταθερός κάθε χρόνο. Έτσι, η Eurhotec 2002 θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Palais des Congres του Παρισιού στις 11 με 13 Φεβρουαρίου 2002.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024