Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΑυξημένες οι απαιτήσεις των πελατών των ξενοδοχείων σχετικά με την τεχνολογία

Αυξημένες οι απαιτήσεις των πελατών των ξενοδοχείων σχετικά με την τεχνολογία

Παρίσι-Eurhotec 2001: Οι απαιτήσεις των πελατών των σημερινών ξενοδοχείων, και όχι μόνο των αστικών ξενοδοχείων αλλά και των παραθεριστικών ξενοδοχείων είναι πολύ περισσότερες από μια απλή σύνδεση με το Internet, […]

Παρίσι-Eurhotec 2001: Οι απαιτήσεις των πελατών των σημερινών ξενοδοχείων, και όχι μόνο των αστικών ξενοδοχείων αλλά και<...> των παραθεριστικών ξενοδοχείων είναι πολύ περισσότερες από μια απλή σύνδεση με το Internet, σύμφωνα με τον κ. Larry Birenbaum, αντιπροέδρου marketing της εταιρίας Cisco<.>, κατά την ομιλία του στη διάρκεια της έκθεσης Eurhotec<.> 2001. Σε όλα τα ξενοδοχεία, και ιδίως σε αυτά των υψηλών κατηγοριών, οι φιλοξενούμενοι είναι κυρίως στελέχη εταιριών, επιχειρηματίες, και γενικά άνθρωποι που έχουν στενή σχέση με την τεχνολογία και την χρησιμοποιούν κατά την εργασία τους.

Με στόχο να προσελκύουν τα ξενοδοχεία πελάτες θα πρέπει να τους προσφέρουν πολύ γρήγορες και αξιόπιστες συνδέσεις με το Internet, και συμβατότητα με το σύστημα Virtual Private Networking, VPN, το οποίο όλο και εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες και επιχειρήσεις της Ευρώπης. Το VPN είναι ένα σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στον business traveller να συνδέεται με το ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρίας του από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μέσω του Internet. Όπως είναι γνωστό πολλές εταιρίες για λόγους ασφάλειας δεν επιτρέπουν σύνδεση με τα ηλεκτρονικά τους συστήματα από τον εξωτερικό χώρο, αλλά παρά μόνο μέσα από την εταιρία. Όταν τα στελέχη τους ταξιδεύουν, αν δεν χρησιμοποιούν το VPN είναι αποκλεισμένα από το εσωτερικό περιβάλλον της εταιρίας τους και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Το ξενοδοχείο θα πρέπει να διαθέτει συμβατότητα με το VPN το οποίο θα συνδέσει τον business traveler με το γραφείο του.

Ακόμα, τα σύγχρονα ξενοδοχεία που θέλουν να έχουν σημαντικά έσοδα από τη νέα τεχνολογία θα πρέπει να διαθέτουν προς χρήση των πελατών τους, φυσικά με κάποια χρέωση, συστήματα Converged Hotel Services τα οποία βοηθούν στη μεταφορά όχι μόνο δεδομένων αλλά και εικόνας με βίντεο. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο πελάτης μπορεί να αξιοποιήσει την μεταφορά εικόνας για να παίξει διάφορα παιχνίδια ακόμα και καζίνο.

Το IP Telephony δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες των ξενοδοχείων να κάνουν χρήση του δικού τους τηλεφώνου από το ξενοδοχείο. Ο πελάτης έρχεται στο ξενοδοχείο και χρησιμοποιεί το δικό του τηλέφωνο, όπως έκανε στο γραφείο του. Αυτή τη στιγμή τα συστήματα IP Telephony είναι αρκετά ογκώδη. Τέλος, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον γραμμές ISDN, ή νεότερης τεχνολογίας προς χρήση των πελατών τους.

Το ξενοδοχείο με την παροχή των παραπάνω διευκολύνσεων πετυχαίνει ένα πολύ σημαντικό έσοδο, την προτίμηση των πελατών του, την αύξηση της πελατείας του, και γενικά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του.

Επειδή, πολλές φορές η υπάρχουσα καλωδίωση των ξενοδοχείων δεν είναι συμβατή με τη νέα τεχνολογία, τα ξενοδοχεία που κάνουν ανακαινίσεις και βελτιώσεις των χώρων τους πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ανάπτυξη της τεχνολογίας και να προσαρμόζουν την υποδομή τους στις νέες απαιτήσεις. Αλήθεια, κατά πόσο είναι ενημερωμένα τα Αθηναϊκά ξενοδοχεία για τη νέα τεχνολογία και την ιδιαίτερη καλωδίωση που χρειάζεται ώστε με τις πρόσφατες ανακαινίσεις που θα κάνουν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, να είναι έτοιμα να εγκαταστήσουν τέτοια συστήματα που μέχρι τότε θα είναι καθημερινή ανάγκη των πελατών τους;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024