Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣτην τελική φάση το σχέδιο νόμου για την ακτοπλοΐα

Στην τελική φάση το σχέδιο νόμου για την ακτοπλοΐα

Οι βασικές κατευθύνσεις του νέου νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχαν χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ Παπουτσής και ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. […]

Οι βασικές κατευθύνσεις του νέου νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχαν<...> χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ Παπουτσής και ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. "Βρισκόμαστε στην τελική φάση και αυτήν την εβδομάδα θα στείλω ένα σχέδιο αυτού του νομοσχεδίου σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους φορείς προκειμένου να ξεκινήσουμε τον διάλογο και το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρώσουμε αυτή την συζήτηση για να το καταθέσουμε στην Βουλή. Είναι ένα μεγάλο νομοθέτημα, ένα νομοθέτημα που αφορά ολόκληρη την νησιωτική Ελλάδα, την ακτοπλοΐας μας και κυρίως τους πολίτες των νησιών, και γι΄ αυτό τον λόγο πρέπει να επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ Παπουτσής μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε ότι οι λιμενικές υποδομές παραμένουν σε πρώτη προτεραιότητα και γι΄ αυτό στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η διεκδίκηση από την Ελλάδα, της έδρας στον Πειραιά της "Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφαλείας" που δημιουργείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δημιουργία της νέας αυτής Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας προτάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ελληνική Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της, ενώ υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΕΝ συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία προετοιμασίας και συγκρότησης της Υπηρεσίας αυτής.

Στόχος αυτού του νέου οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να βοηθήσει τα κράτη-μέλη στην σωστή εφαρμογή των κανονισμών, στην συλλογή στοιχείων και στην υποβολή προτάσεων για την επιβολή νέων μέτρων, ενώ μέσω αυτού του οργάνου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποκτήσει την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση διαφόρων συμβάντων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024