Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Πολιτεία, επιχειρηματίες και τράπεζες συντηρούν την συγκεχυμένη κατάσταση στα ‘πανωτόκια’

ΣΕΤΕ: Πολιτεία, επιχειρηματίες και τράπεζες συντηρούν την συγκεχυμένη κατάσταση στα ‘πανωτόκια’

Η Πολιτεία, μερίδα επιχειρηματιών και οι τράπεζες επιμερίζονται τις ευθύνες για τη σημερινή συγκεχυμένη κατάσταση που επικρατεί στο χρονίζον πρόβλημα με τα ‘πανωτόκια’ αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) […]

Η Πολιτεία, μερίδα επιχειρηματιών και οι τράπεζες επιμερίζονται τις ευθύνες για τη σημερινή συγκεχυμένη κατάσταση που επικρατεί<...> στο χρονίζον πρόβλημα με τα 'πανωτόκια' αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) και επισημαίνει ότι οι αποσπασματικές προσεγγίσεις του θέματος, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη δημιουργία σταθερού και ήρεμου επιχειρηματικού κλίματος.

Κατά τον ΣΕΤΕ η Πολιτεία ευθύνεται γιατί αδυνατεί να επιβάλει σταθερούς κανόνες επιχειρηματικής δράσης. Μία μερίδα επιχειρηματιών έχει και αυτή το μερίδιο ευθύνης της γιατί χαρακτηρίζονται είτε από ασυνέπεια, είτε από άγνοια βασικών επενδυτικών κανόνων. Οι δε τράπεζες ευθύνονται διότι κατά το παρελθόν άσκησαν κοντόφθαλμη πολιτική μεγιστοποίησης των κερδών τους, χωρίς να φροντίζουν και να συνεργάζονται με τις χρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις στον κοινό στόχο της βιωσιμότητας και αποδοτικότητας των επενδυτικών προγραμμάτων.

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος ο ΣΕΤΕ προτείνει ότι η Πολιτεία πρέπει να θεσπίσει σταθερούς κανόνες επιχειρηματικής δράσης, οι οποίοι θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα, εγκαταλείποντας την πρακτική των περιοδικών ρυθμίσεων χρεών, δημαγωγικού χαρακτήρα, διότι έτσι διαμορφώνει αρνητικό επενδυτικό κλίμα που αποθαρρύνει τους συνεπείς επενδυτές και δημιουργεί άνισους όρους ανταγωνισμού.

Από τη μεριά τους οι τράπεζες αφενός πρέπει να επανεξετάσουν μόνο τις περιπτώσεις καταστρατήγησης, ως μέρος των βασικών ορίων χρηματοδότησης και καταπάτησης στοιχειωδών κανόνων δικαίου, που κατέληξαν σε επιχειρηματικά ναυάγια και εφ' ετέρου, να αξιολογούν με αυστηρά κριτήρια παραγωγικών επενδύσεων τις αιτήσεις χρηματοδοτήσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024