Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ Attica Group ανακοινώνει σημαντική συμφωνία με Stena Line
Θαλάσσιος Τουρισμός

Η Attica Group ανακοινώνει σημαντική συμφωνία με Stena Line

Attica Group

Η Attica Group συμφώνησε με τη Stena Line για την πώληση 49% της Africa Morocco Link και δύο πλοίων, με τίμημα 49 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αντανακλά τη στρατηγική εστίαση στη βασική δραστηριότητα και την πράσινη μετάβαση του Ομίλου, αναμένοντας καθαρό κέρδος πάνω από 21 εκατ. ευρώ.

H Attica Α.Ε. Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι ήλθε σε δεσμευτική συμφωνία με τη Stena Line Holding BV, για τη μεταβίβαση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Μαροκινής εταιρείας Africa Morocco Link (AML), ποσοστού 49%, το οποίο κατέχει μέσω θυγατρικής της εταιρείας. Η συμφωνία προβλέπει και την ταυτόχρονη πώληση των πλοίων Morocco Star και Highspeed 3, πλοιοκτησίας θυγατρικών του Ομίλου και τα οποία συνδέονται με την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης αγοράς.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα  49 εκατ. ευρώ ενώ το καθαρό κέρδος για τον Όμιλο αναμένεται να ξεπεράσει τα 21 εκατ. ευρώ και θα συμπεριληφθεί στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η AML ιδρύθηκε το 2016 από την Attica Group και την Bank Of Africa, μία εκ των μεγαλύτερων τραπεζών του Μαρόκου. Η ΑΜL πέτυχε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εγκαθιδρυθεί ως ένας εκ των κυρίαρχων παικτών στην αγορά που δραστηριοποιείται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group κος Πάνος Δικαίος δήλωσε σχετικά: «Η συμφωνία για την πώληση της  εταιρικής συμμετοχής της δραστηριότητας του Ομίλου στο Μαρόκο εντάσσεται στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για ανακατανομή των επενδυτικών κεφαλαίων προς την  βασική δραστηριότητα του Ομίλου ενόψει των συνεχιζόμενων επενδύσεων προς τον εκσυγχρονισμό του στόλου και την πράσινη μετάβαση. Το τίμημα της συναλλαγής αποτυπώνει την επιτυχημένη πορεία της επένδυσης και τη συμβολή της στη δημιουργία αξίας για τον Όμιλο».

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τον όρο διαμόρφωσης και συμφωνίας επί των τελικών συμβατικών κειμένων, ενώ υπόκειται στη λήψη έγκρισης από την αρμόδια αρχή ανταγωνισμού του Μαρόκου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024