Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΓάλλοι και Γερμανοί τοποθετούν την Αλόννησο στους top εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς
Προορισμός

Γάλλοι και Γερμανοί τοποθετούν την Αλόννησο στους top εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς

alonissos

Εκτενή αφιερώματα σε “Le Figaro” και “Die Welt”.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Αλόννησος στον πρόσφατο κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, σύμφωνα με την εφημερίδα “Le Figaro”. Όπως τονίζεται στην αρχή του άρθρου, “στην Ελλάδα κάθε νησί αποκαλύπτει τους θησαυρούς του μέσα από τον δικό του ρυθμό. Η πρόταση μας για φέτος είναι να ξεφύγετε από τις Κυκλάδες και τον συνωστισμό, ανακαλύπτοντας κάτι νέο πέρα από τα τετριμμένα”. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Αλόννησος, για την οποία αναφέρει το εκτενές αφιέρωμα πως “αποτελεί έναν ‘ναό’ καταδύσεων με παραδεισένιο βυθό, αρχαία ναυάγια και ένα εξαιρετικό θαλάσσιο οικοσύστημα. Το νησί είναι εξίσου εντυπωσιακό και πάνω από το νερό με πευκοδάση, γραφικά χωριά και παραμυθένια σπιτάκια”.

alonissos

Παλιά Αλόννησος ή Χώρα Αλοννήσου.

Τον κατάλογο της Le Figaro συμπληρώνουν η Χίος, τα Κύθηρα, η Κεφαλονιά και η Πάτμος. Σημειώνεται πως προηγήθηκε ενημερωτική προσπάθεια του Δήμου για προβολή στη Γαλλία.

“Στόχος μας είναι η εδραίωση σε νέες αγορές με αξιόλογη δυναμική όπως των Γάλλων ταξιδιωτών που τα τελευταία  χρόνια αξιοποιούν  τις νέες απευθείας πτήσεις προς Σποράδες για να απολαύσουν διαφορετικές πτυχές της Αλοννήσου όπως τα activities, την απόλυτη χαλάρωση, την τοπική κουζίνα και την περιήγηση”, επισημαίνει ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου κ. Κωνσταντίνος Χλίβας. Στο ίδιο πνεύμα, πρόσφατα η Αλόννησος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και από τη γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, που αποκαλεί το νησί “ιδανικό τόπο για τους φυσιολάτρες” και το κατατάσσει στην κορυφή των ελληνικών προορισμών που θα ξεχωρίσουν το 2024.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024