Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧρήση υποβρύχιου ρομπότ σε περιβαλλοντική δράση στην Αλόννησο
Περιβάλλον

Χρήση υποβρύχιου ρομπότ σε περιβαλλοντική δράση στην Αλόννησο

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε διευρυμένο πεδίο σε όλο το νησί, με επιχειρήσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, καθαρισμούς σε δύο λιμάνια, Βότση και Γέρακα, καθαρισμό ακτών, ανελκύσεις εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους με τη καινοτόμο χρήση υποβρύχιου ρομπότ και ερευνητικές δραστηριότητες για μετρήσεις μικροπλαστικών.

Σημαντική περιβαλλοντική δράση πραγματοποίησε στην Αλόννησο η Aegean Rebreath σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου, στο πλαίσιο του Δικτύου Μπλε Δήμων, όπου  η Αλόννησος είναι μέλος ως μοναδικό νησί των Β. Σποράδων. “Στην Αλόννησο, το ‘μπλε’ έχει ‘πράσινη’ απόχρωση! Αξιοποιούμε τις συνεργασίες μας σε έγκυρες ενώσεις φορέων όπως το Δίκτυο Μπλε Δήμων, ώστε να κάνουμε πράξη και να εξελίξουμε την επιτυχημένη ‘πράσινη’ στρατηγική που έχουμε ξεκινήσει ως δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια και που έχει οδηγήσει το νησί μας σε εθνικές αλλά και διεθνείς πρωτοπορίες”, δηλώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης αναφορικά με τη νέα πρωτοβουλία.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε διευρυμένο πεδίο σε όλο το νησί, με επιχειρήσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, καθαρισμούς σε δύο λιμάνια, Βότση και Γέρακα, καθαρισμό ακτών, ανελκύσεις εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους με τη καινοτόμο χρήση υποβρύχιου ρομπότ και ερευνητικές δραστηριότητες για μετρήσεις μικροπλαστικών. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν πενήντα εθελοντές, ενώ σημαντική ήταν η υποστήριξη της MOM – THALASSA με την παροχή σκάφους που συνέβαλε στην ανέλκυση διχτυών, του καταδυτικού κέντρου Triton Dive Center, καθώς και της εταιρείας I Machines με την παροχή του υποβρύχιου ρομπότ.

Όσον αφορά στα ευρήματα, ο απολογισμός εντυπωσιάζει. Μεταξύ άλλων ανελκύσθηκαν και συλλέχθηκαν 900 κιλά δίχτυα, 2 σακιά πετονιές, 400 πλαστικά μπουκάλια, 95 γυάλινα μπουκάλια, 26 λάστιχα αυτοκινήτων, 4 σακιά πλαστικά θραύσματα, 110 σωλήνες πλαστικοί, 78 μουσαμάδες, 3,5 τσουβάλια σχοινιά, 854 καπάκια μπουκαλιών, 2 ομπρέλες θαλάσσης, 2 ξαπλώστρες, 1 καρέκλα και 1 σκάλα σκάφους, όπως και πλήθος άλλων απορριμμάτων.

Η σημαντική ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Apivita και της ναυτιλιακής εταιρείας Seajets. O κ. Βαφίνης ευχαριστεί θερμά την Aegean Rebreath, τους εθελοντές αλλά και όλους τους φορείς και τις εταιρείες που στήριξαν την επιτυχημένη δράση.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024