Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυγχωνεύονται ATTICA A.E. Συμμετοχών, Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. και Superfast Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε.
Έγκριση Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης

Συγχωνεύονται ATTICA A.E. Συμμετοχών, Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. και Superfast Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ATTICA A.E. Συμμετοχών, Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. και Superfast Ferries” Ναυτιλιακή Α.Ε. (100% θυγατρική της πρώτης), αφού έλαβαν υπόψη τους τις εκθέσεις αποτίμησης ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων, […]

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ATTICA A.E. Συμμετοχών, Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. και Superfast Ferries” Ναυτιλιακή Α.Ε. (100% θυγατρική της<...> πρώτης), αφού έλαβαν υπόψη τους τις εκθέσεις αποτίμησης ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων, ενέκριναν στις σημερινές ξεχωριστές συνεδριάσεις τους το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση των δύο τελευταίων από την ATTICA A.E. Συμμετοχών.

Βάσει του παραπάνω Σχεδίου οι μέτοχοι της Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. – εκτός της συμμετοχής της ATTICA A.E. Συμμετοχών στη Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. – θα ανταλλάξουν 1 μετοχή τους, ονομαστικής αξίας Ευρώ 1 έκαστη, προς 0,6963 νέες μετοχές της ATTICA A.E. Συμμετοχών, που θα εκδοθούν εκ της συγχώνευσης με απορρόφηση, νέας ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,83 έκαστη.

Η ανωτέρω σχέση ανταλλαγής και εν γένει οι όροι του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης τελούν υπό την έγκριση των γενικών Συνελεύσεων των συγχωνευομένων εταιριών και την προϋπόθεση χορηγήσεως των κατά νόμο προβλεπόμενων αδειών ή εγκρίσεων των αρμοδίων Αρχών.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της ATTICA A.E. Συμμετοχών θα ανέρχεται σε Ευρώ 117.539.371 διαιρούμενο σε 141.613.700 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,83. Οι προ της συγχώνευσης μέτοχοι της ATTICA A.E. Συμμετοχών, θα εξακολουθήσουν να κατέχουν 104.173.680 μετοχές, ενώ οι μέτοχοι της BLUE STAR Ναυτιλιακή Α.Ε. θα κατέχουν 37.440.020 μετοχές.

Για τα τυχόν προκύπτοντα κλασματικά υπόλοιπα δεν θα εκδοθούν τίτλοι, αλλά θα τακτοποιηθούν με σχετική απόφαση σε επόμενη Γενική Συνέλευση, κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας. Από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της παρούσας συγχώνευσης, οι μετοχές που αναλογούν στους μετόχους της Blue StarΝαυτιλιακή Α.Ε., παρέχουν σε αυτούς, το δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη της ATTICA A.E. Συμμετοχών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024