Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΡεκόρ συμμετοχής εκθετών στα Ποσειδώνια 2008

Ρεκόρ συμμετοχής εκθετών στα Ποσειδώνια 2008

Τα Ποσειδώνια 2008, στην 21η διοργάνωση που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Ιούνιο, θέτουν ακόμα ένα ορόσημο στην 40χρονη ιστορία τους, με την συμμετοχή περισσοτέρων χωρών από οποιαδήποτε άλλη διεθνή […]

Τα Ποσειδώνια 2008, στην 21η διοργάνωση που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Ιούνιο, θέτουν ακόμα ένα ορόσημο στην 40χρονη ιστορία τους, με την συμμετοχή περισσοτέρων χωρών από οποιαδήποτε άλλη διεθνή ναυτιλιακή<...>έκθεση.

Εκτός της αύξησης των συμμετοχών από καθιερωμένες ναυτικές χώρες, φέτος κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στα Ποσειδώνια εταιρίες από τη Δημοκρατία της Ονδούρας της Κεντρικής Αμερικής, την Ισλανδία, το Λουξεμβούργο και τη Μογγολία, αυξάνοντας έτσι τον τελικό αριθμό των χωρών συμμετοχής, που ανέρχεται πλέον σε 80 περίπου, αριθμό ρεκόρ για την έκθεση ενισχύοντας έτσι τον τίτλο που κατέχει ως η πλέον διεθνής ναυτιλιακή έκθεση του κόσμου.

Επιπροσθέτως αυτή τη χρονιά η διοργάνωση πλησιάζει ακόμα περισσότερο και σε ένα άλλο ορόσημο με τα περισσότερα εθνικά περίπτερα, που έχουν φιλοξενηθεί ποτέ στην έκθεση. Η συμμετοχή της Ρουμανίας, της Σουηδίας και της Ονδούρας, αυξάνουν τον συνολικό αριθμό εθνικών περιπτέρων σε 22, επιβεβαιώνοντας το πραγματικά παγκόσμιο χαρακτήρα της εκδήλωσης και ενισχύοντας την θέση της ως κορυφαίου φόρουμ επιχειρηματικότητας για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

Ο εκθεσιακός χώρος έχει αυξηθεί και αντανακλά την ισχυρή επιθυμία εκθετών για συμμετοχή στα Ποσειδώνια. Ο συνολικός εκθεσιακός χώρος ανέρχεται πλέον σε 27.500 τ.μ. και αποτελεί τον μεγαλύτερο στην μέχρι τώρα ιστορία των Ποσειδωνίων.

“Η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία πλησιάζει την κορυφή ενός κύκλου που έχει υποκινηθεί από την ραγδαία οικονομική ανάπτυξη και ζήτηση ενέργειας σε αναπτυσσόμενες αγορές και από την επενδυτική έκρηξη των ελλήνων εφοπλιστών που έχουν δεσμεύσει περί τα 50 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε διάφορα έργα ανανέωσης στόλου”, ανέφερε η κα Νανά Μιχαήλ, Διευθύνουσα Σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρίας της έκθεσης, `Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.`.

“Η πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ είχε πολύ μικρή επίδραση σε μια βιομηχανία που αντλεί τη δύναμή της από τις ραγδαίως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και των αγορών της `Απω Ανατολής, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένος ο κύριος όγκος της ναυπηγικής δραστηριότητας”, συμπλήρωσε η κα. Μιχαήλ.

Με τη ματιά στραμμένη προς την Ανατολή, τα Ποσειδώνια 2008 έχουν επιβεβαιώσει ήδη την ισχυρότερη συμμετοχή εκθετών από την Ασία και την `Απω Ανατολή από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ναυτιλιακή έκθεση που φιλοξενείται στην Ευρώπη ή τη Βόρειο Αμερική, γεγονός που μαρτυρά τη μοναδική θέση της έκθεσης ως το πιο περιζήτητο ναυτιλιακό φόρουμ του κόσμου.

Η συμμετοχή από εκθέτες από την Ασία στη φετινή έκθεση αντανακλά τον αυξανόμενο πλούτο της περιοχής. Περισσότεροι από 300 Ασιάτες εκθέτες έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού αυτό το καλοκαίρι, αριθμός που είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον αριθμό των ασιατών εκθετών στην εκδήλωση του 2000. Το ένα τρίτο (1/3) αυτών των εκθετών θα έρθουν από την Κίνα, 62 από την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και τη Κορέα, και μαζί αποτελούν σχεδόν το 50% της συνολικής συμμετοχής εκθετών από την Ασία στα Ποσειδώνια 2008.

“Επίσης η μοναδικότητά μας υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι οι κύριες ναυπηγικές εταιρίες από την Ασία συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα στα Ποσειδώνια, σε αντίθεση με την πολιτική τους για συμμετοχή σε εθνικά περίπτερα σε άλλες μεγάλες διεθνείς εκθέσεις”, είπε η κα. Μιχαήλ.

Μαζί με τους παραδοσιακά ανεξάρτητους συμμετέχοντες των Ποσειδωνίων, Tsuneishi και Cosco, φέτος θα συμμετάσχει και η κορεατική STX με δικό της περίπτερο, καθώς ο ναυπηγικός τομέας επιδεικνύει τη δύναμή του έχοντας ως στόχο να εντυπωσιάσει την ανερχόμενη καταναλωτική δύναμη των ελλήνων πλοιοκτητών, που ελέγχουν το μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων στον κόσμο και το ένα πέμπτο σχεδόν του συνολικού τονάζ της βιομηχανίας.

“Όσον αφορά στους Ασιάτες ναυπηγούς, τα Ποσειδώνια είναι μια διετής εκδήλωση στην οποία επιβάλλεται να παραστούν για να δικτυωθούν με τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη που παίρνουν αποφάσεις στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος παραγγελιών νέων ναυπηγήσεων στον κόσμο, οι οποίες ξεπερνούν στα τέλη Μαρτίου τα 1.050 πλοία και τα 75 εκατ. dwt. Σήμερα, τα ναυπηγεία στην Ασία δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στον όγκο νέων ναυπηγήσεων και η πλειονότητα των παραγγελιών προβλέπεται για παράδοση μετά το 2010, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ελαττωθούν οι νέες παραγγελίες. Οι ισχυροί παγκόσμιοι οικονομικοί δείκτες θα μπορούσαν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη ζήτηση για ναυτιλιακές υπηρεσίες και ένας νέος κύκλος ανάπτυξης μπορεί να αρχίσει ανά πάσα στιγμή” είπε η κα. Μιχαήλ.

“Καθώς όσοι δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό κλάδο πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις, έτσι και τα Ποσειδώνια που συμβάλλουν στην διαμόρφωση της ατζέντας της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εξυπηρετούν τους εκθέτες και τους επισκέπτες τους αποτελώντας το τέλειο περιβάλλον για σύναψη συμφωνιών και οικοδόμηση δικτύου επαφών, συνταιριάζοντας τις ανάγκες των αγοραστών με τα χαρτοφυλάκια προϊόντων και υπηρεσιών των προμηθευτών. Τα Ποσειδώνια αντανακλούν με μοναδικό τρόπο τα επιτεύγματα της βιομηχανίας αυτής” πρόσθεσε.

Τα «Ποσειδώνια 2008» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ενώσεως Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων, της Ενώσεως Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024