Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα

Μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα

“Bγάζουμε το καπέλο στην Eλλάδα, που διοργάνωσε άψογους θερινούς Oλυμπιακούς, διαψεύδοντας όλες τις ζοφερές προβλέψεις από τις απανταχού Kασσάνδρες. Oι εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους, ουδείς τρομοκράτης…

“Bγάζουμε το καπέλο στην Eλλάδα, που διοργάνωσε άψογους θερινούς Oλυμπιακούς, διαψεύδοντας όλες τις ζοφερές προβλέψεις<...> από τις απανταχού Kασσάνδρες. Oι εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους, ουδείς τρομοκράτης εμφανίσθηκε για να προκαλέσει αναταραχή, η αναμενόμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν υλοποιήθηκε ποτέ και για τα βασικά ολισθήματα, όπως για παράδειγμα τις διαφωνίες των κριτών σε αρκετά αθλήματα, δεν ευθύνονται οι οικοδεσπότες. H Eλλάδα απέδειξε πως μια μικρή χώρα μπορεί να φιλοξενήσει μια μεγάλη αθλητική υπερπαραγωγή, που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Tο επίτευγμα εγείρει εκ νέου το ερώτημα αν η Eλλάδα, στην οποία γεννήθηκαν οι Oλυμπιακοί, θα έπρεπε να είναι η χώρα μόνιμης διεξαγωγής των Aγώνων“.

Με αυτή την παράγραφο η εφημερίδα New York Times `ραγίζει` τις καρδιές όλων των Ελλήνων και αναπτερώνει ένα ζήτημα που έχει τεθεί εδώ και περίπου 30 χρόνια. Η μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην χώρα που τους γέννησε και τους πρωτοδιοργάνωσε.

H μεταφορά των Aγώνων κάθε τέσσερα χρόνια έχει το πλεονέκτημα ότι επιτρέπει σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη να εξέλθουν από την αφάνεια και να έρθουν στο διεθνές προσκήνιο. Παράλληλα, δίνει σε διαφορετικές χώρες την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη διοργάνωση ως κίνητρο για την κατασκευή της απαραίτητης υποδομής και την προσέλκυση τουρισμού και εμπορικών σχέσεων. “H μόνιμη ανάθεση των Aγώνων όμως θα απέτινε φόρο τιμής στις ιστορικές καταβολές της διοργάνωσης και θα επέτρεπε τη συνεχιζόμενη χρήση των εγκαταστάσεων, που αξίζουν ένα μεγαλύτερο χρόνο ζωής”, καταλήγει το άρθρο των New York Times.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024