Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας μελετά το ΥΠΤΑ

Μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας μελετά το ΥΠΤΑ

“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης εξετάζει τρόπους και επεξεργάζεται σχέδια, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας και του τρόπου λειτουργίας των αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας, για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών στον τουρισμό”…

“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης εξετάζει τρόπους και επεξεργάζεται σχέδια, που θα συμβάλλουν<...> στη βελτίωση της εικόνας και του τρόπου λειτουργίας των αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας, για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών στον τουρισμό”, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιου Λιάσκου, στα πλαίσια των χτεσινών εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου για τις μεταφορές, την τεχνολογία και την προσφορά τους στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας (Transtec 2004), που πραγματοποιείται στην Αθήνα (ξεν. Xilton).

Ο κ. Λιάσκος ανέφερε ότι “στόχος είναι, πέρα από την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας των αεροδρομίων και των λιμανιών, να υπάρξει μία μικτή διασύνδεση με αεροπλάνα και γρήγορα πλοία όλων των νησιών, με εξασφάλιση ανταποκρίσεων, ειδικότερα τους θερινούς μήνες, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός προορισμών στη χώρα και να υπάρξει ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη.

Ακόμα, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, συμπλήρωσε ο υφυπουργός, ότι “σχεδιάζεται μία στρατηγική για τις μεταφορές και γίνεται η επεξεργασία μέτρων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας”, όπως:

  • Την προώθηση σχεδίων κατασκευής αεροδρομίων σε νέους τουριστικούς προορισμούς (όπως η Νάξος, η Τρίπολη και αλλού).
  • Την επιτάχυνση και ολοκλήρωση κατασκευής του βασικού εθνικού οδικού δικτύου με έμφαση στην Εγνατία, τον Δυτικό άξονα της χώρας (ειδικά τώρα με την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου) και τον δρόμο της κεντρικής Ελλάδας, που θα ενώσει τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία από Λαμία ως Καλαμπάκα.
  • Η χώρα μας αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε κοινοτικό επίπεδο για την μετατροπή του άξονα Ε 10 (Μόναχο – Θεσσαλονίκη) σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Έτσι θα αυξηθεί ο οδικός τουρισμός ενισχύοντας τις τουριστικές ροές προς τα θέρετρα της Βόρειας Ελλάδας και βελτιώνοντας το εποχικό πρότυπο του τουρισμού στα κοντινά νησιά το Βορείου Αιγαίου.

Στα πλαίσια, μάλιστα της εθνικής πολιτικής για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, ο υφυπουργός δήλωσε ότι “σχεδιάζεται η συγχρηματοδότηση της κατασκευής των κάθετων οδικών αξόνων που συνδέουν την Εγνατία Οδό με τις πρωτεύουσες των γειτονικών μας χωρών, με αποτέλεσμα την εύκολη πρόσβαση τουριστών από τις όμορες γειτονικές μας χώρες”.

Τέλος, ο κ. Λιάσκος ανήγγειλε την πραγματοποίηση μικρών έργων τοπικής εμβέλειας που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αισθητική και ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. “Οι επενδύσεις σε περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, οι επαρχιακοί δρόμοι, τα πάρκινγκ κοντά σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, θεωρούνται στρατηγικής σημασίας για την τουριστική μας ανάπτυξη”, κατά τις δηλώσεις του υφυπουργού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024