Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤαχύτερη επίλυση των προβλημάτων του τουρισμού αναζητά ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων του τουρισμού αναζητά ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2004, επίσκεψη στην Κω, την Κάλυμνο και τη Λέρο, στο πλαίσιο των επαφών του και του ανοιχτού διαλόγου, σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε την<...> Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2004, επίσκεψη στην Κω, την Κάλυμνο και τη Λέρο, στο πλαίσιο των επαφών του και του ανοιχτού διαλόγου, σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας, προκειμένου να ενημερωθεί από τους τοπικούς φορείς για την πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Αβραμόπουλου στα Δωδεκάνησα ήταν το νησί της Κω, ενώ ακολούθησαν συσκέψεις στο πνευματικό κέντρο του δήμου Καλυμνίων και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λέρου. Στις συσκέψεις έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων, των επαγγελματικών τάξεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε προς όλους του φορείς ότι “στόχος αυτών των επισκέψεων, είναι να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, ώστε μέσα από τον ανοιχτό διάλογο που ακολουθεί, να δρομολογούνται ταχύτερα οι διαδικασίες για την επίλυσή τους”.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε τους βασικούς άξονες και τη νέα αντίληψη της τουριστικής πολιτικής επισημαίνοντας ότι “βασική επιδίωξη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως μετονομάζεται το υπουργείο με το νομοσχέδιο που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή, είναι να περάσει ο τουρισμός σε μια νέα εποχή, μέσα από το διαχειριστικό και οργανωτικό νοικοκύρεμα του τουριστικού περιβάλλοντος, τον αναπτυξιακό προσανατολισμό, την προσέλκυση επενδυτών και τη συστηματική προβολή όλων των τουριστικών προορισμών της χώρας”.
Τέλος, χαρακτήρισε καθοριστική τη μετα-ολυμπιακή περίοδο, στην οποία εισέρχεται η χώρα”, τονίζοντας ότι “θα είναι το πεδίο πάνω στο οποίο θα κριθεί η νέα τουριστική πολιτική, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι εμφανή από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024