Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔωρεάν η μεταφορά επισκεπτών στην παραλία Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα τα Σαββατοκύριακα
Περιβάλλον

Δωρεάν η μεταφορά επισκεπτών στην παραλία Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα τα Σαββατοκύριακα

Θα υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε εννέα προκαθορισμένες στάσεις σε όλα τα μονοπάτια επίσκεψης δάσους και παραλίας, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Λεωφόρου Σχινιά.

Από 15 Ιουλίου έως και 03 Σεπτεμβρίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 3.7.2000 (ΦΕΚ 395 Δ’) και του Κανονισμού Διοίκησης και Λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα και Σχέδιο Διαχείρισης αυτού (ΦΕΚ 1830Β/2001), κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, για την μετάβασή τους στην παραλία, μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν μισθωμένα λεωφορεία, που θα παρέχει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 09:00, στον χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, με συχνότητα κάθε 20 λεπτά. Το τελευταίο δρομολόγιο, από το τέρμα της Λεωφόρου Σχινιά με κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο θα είναι στις 20:40. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε εννέα προκαθορισμένες στάσεις σε όλα τα μονοπάτια επίσκεψης δάσους και παραλίας, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Λεωφόρου Σχινιά.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων σε οποιοδήποτε σημείο της Λεωφόρου Σχινιά.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5 απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα και ως εκ τούτου η υπηρεσία μεταφοράς των επισκεπτών δε θα εκτελείται.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024