Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΑπειλούμενα είδη της Ελλάδας στο μετρό της Αθήνας
Περιβάλλον

Απειλούμενα είδη της Ελλάδας στο μετρό της Αθήνας

  • Endangered Animals 1

Η ΣΤΑΣΥ συνεργάζεται με τον ΟΦΥΠΕΚΑ για να ενημερώσει τους επιβάτες για τα απειλούμενα είδη της Ελλάδας μέσω βίντεο στις πλατφόρμες, ενισχύοντας την περιβαλλοντική ευαισθησία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Απειλούμενα και ενδημικά είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας θα «συναντούν» το επόμενο διάστημα οι επιβάτες του μετρό στην Αθήνα, σε βίντεο που θα προβάλλονται στις αποβάθρες, στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και της ΣΤΑΣΥ. Ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στις οθόνες του μετρό οι επιβάτες ενημερώνονται για την Καμπανούλα της Νισύρου, τον Πευκοτσοπανάκο και τον Μαυροπελαργό, είδη που περιλαμβάνονται ως προστατευόμενα στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας, ενώ το επόμενο διάστημα το υλικό θα ανανεώνεται δυναμικά με νέα είδη.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΟΦΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί και το οποίο αφορά στην επικαιροποίηση και σύνταξη των Κόκκινων Καταλόγων απειλούμενων ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Το έργο περιλαμβάνει την αξιολόγηση περισσότερων από 10.000 είδη και την κατάταξή τους σε κατηγορίες κινδύνου, τη δημιουργία εθνικής βάσης δεδομένων και ιστοσελίδας με πληροφορίες για την ταξινομία και την κατανομή των ειδών χλωρίδας, πανίδας και μυκήτων στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και δράσεις προβολής και ενημέρωσης. Εντάσσεται, δε, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Η ΣΤΑΣΥ ανέλαβε την προβολή των βίντεο στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023