Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕΕ: “Οι διαφορετικές διαστάσεις και κόστη των χειραποσκευών προκαλούν ταλαιπωρία στους επιβάτες”
Αερομεταφορές

ΕΕ: “Οι διαφορετικές διαστάσεις και κόστη των χειραποσκευών προκαλούν ταλαιπωρία στους επιβάτες”

Το Ευρωδικαστήριο έκρινε ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν πρέπει να χρεώνουν συμπληρωματικά κόστη για τις χειραποσκευές “υπό την προϋπόθεση ότι οι αυτές πληρούν εύλογες απαιτήσεις όσον αφορά στο βάρος και τις διαστάσεις τους και συμμορφώνονται με τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας”.

Σε προσχέδιο ψηφίσματος σχετικά με τα ενιαία πρότυπα για τις χειραποσκευές (carry-on) των αεροπορικών εταιρειών, οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι χρειάζονται συνεπείς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το μέγεθος και την τιμολόγηση.

Το προσχέδιο ψηφίσματος που εγκρίθηκε από την Petitions Committee υπογραμμίζει τις ανησυχίες των πολιτών για την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που προκαλούνται από τους ασυνεπείς κανονισμούς για τις χειραποσκευές των αεροπορικών εταιρειών. Η νομοθεσία της ΕΕ για τα δικαιώματα των επιβατών αερομεταφορών θα πρέπει να αναθεωρηθεί για να προσφέρει λύση, αναφέρει το κείμενο, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα με 25 ψήφους υπέρ, 0 κατά και 0 αποχές.

Οι διαφορετικοί κανόνες των αεροπορικών εταιρειών σχετικά με τις επιτρεπόμενες αποσκευές καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη τη διαφανή σύγκριση των τιμών, λένε οι ευρωβουλευτές. Τονίζουν ότι κατά την επανεξέταση της ισχύουσας νομοθεσίας της ΕΕ για τις αεροπορικές υπηρεσίες, η Επιτροπή θα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, στην οποία το Δικαστήριο έκρινε ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν πρέπει να χρεώνουν συμπληρωματικά κόστη για τις χειραποσκευές “υπό την προϋπόθεση ότι οι χειραποσκευές πληρούν εύλογες απαιτήσεις όσον αφορά στο βάρος και τις διαστάσεις τους και συμμορφώνονται με τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας”.

1282257EN

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024