Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣτο Παρίσι η έκθεση “Περίπλους, 12 φωτογράφοι του Magnum στη Σύγχρονη Ελλάδα”
Υπουργείο Πολιτισμού

Στο Παρίσι η έκθεση “Περίπλους, 12 φωτογράφοι του Magnum στη Σύγχρονη Ελλάδα”

Η έκθεση «Περίπλους» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φωτογραφικές αποστολές στον τομέα του ρεπορτάζ που σημάδεψε την ιστορία της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Δώδεκα φωτογράφοι του πρακτορείου Magnum, με διεθνήεμβέλεια, προερχόμενοι […]

Η έκθεση «Περίπλους» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φωτογραφικές αποστολές στον τομέα του ρεπορτάζ που σημάδεψε την ιστορία της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Δώδεκα φωτογράφοι του πρακτορείου Magnum, με διεθνή<...>εμβέλεια, προερχόμενοι από έξι διαφορετικές χώρες του κόσμου (Ελλάδα, Βραζιλία, Μ. Βρετανία, Βέλγιο, Τσεχοσλοβακία, Ηνωμένες Πολιτείες) ήρθαν στην Ελλάδα λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Βίωσαν, αισθάνθηκαν και κατέγραψαν, ο καθένας με το δικό του αποσπασματικό τρόπο, διαφορετικές πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας. Οι οπτικές αφηγήσεις τους συνέθεσαν, μέσα από την ποιητικότητα, το ρεαλισμό και το διαπολιτισμικό τους βλέμμα, ένα νέο πορτρέτο της Ελλάδας. Τα έργα τους, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις στερεότυπες τουριστικές εικόνες, καταξίωσαν την κλασσική αρχαιότητα και έφεραν στο φως τη σύγχρονη ταυτότητα της χώρας.

Ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού έχει ήδη παρουσιάσει την έκθεση στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στην Αθήνα (Νέο Μουσείο Μπενάκη), στη Νέα Υόρκη (Ίδρυμα Ωνάση), στο Βερολίνο (Willy – Brandt – Haus), και στο Λονδίνο (Hellenic Center).

Είκοσι οχτώ φωτογραφικά έργα, από το σύνολό των 110 έργων της έκθεσης, παραχωρήθηκαν από το πρακτορείο Magnum στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού. Τα έργα αυτά ταξίδεψαν στο Παρίσι για να παρουσιαστούν στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας, που οργανώνεται από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Forum του Fnac des Ternes και θα διαρκέσει από τις 15 έως και τις 26 Ιανουαρίου 2008.

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν είναι οι: Bruce Gilden, Nikos Economopoulos, Constantine Manos, Richard Kalvar, Miguel Rio Branco, Alex Webb, Carl de Keyzer, Mark Power, Patrick Zachmann, Josef Koudelka, Lise Sarfati και Jim Goldberg.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024