Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΗμερίδα για τις εξελίξεις και τις προοπτικές του Θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα

Ημερίδα για τις εξελίξεις και τις προοπτικές του Θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα

Ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός, οι εξελίξεις και οι προοπτικές του είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν από κοινού οι εταιρίες xenia Εκθεσιακές Εκδηλώσεις και EuroPartners, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου […]

Ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός, οι εξελίξεις και οι προοπτικές του είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν από κοινού οι<...> εταιρίες xenia Εκθεσιακές Εκδηλώσεις και EuroPartners, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2003, στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκθεσιακού κέντρου του ΟΛΠ.

Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1976 και σήμερα, 26 χρόνια μετά παραμένει μια προοπτική. Η ανοδική πορεία που έχει σημειωθεί είναι, δυστυχώς, οριακή αν αναλογιστεί κανείς τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε μια χώρα νησιωτική και ναυτιλιακή όπως είναι η Ελλάδα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που εμπόδισαν τη χώρα μας να αξιοποιήσει όπως της αρμόζει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, τη στιγμή που οι γείτονες χώρες κατόρθωσαν σε συντομότερο χρονικό διάστημα όχι μόνο να φτάσουν σε συγκρίσιμα επίπεδα αλλά και να ξεπεράσουν τις ελληνικές επιδόσεις; Και ακόμη περισσότερο, τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει, ώστε ο θαλάσσιος τουρισμός της Ελλάδας να προσεγγίσει τους ρυθμούς ανάπτυξης που του αρμόζουν;

Αυτά και άλλα θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας “Ο Θαλάσσιος Τουρισμός στην Ελλάδα. Εξελίξεις και Προοπτικές” η οποία τελείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του ΕΟΤ στο πλαίσιο της 34ης έκθεσης xenia. Εμπειρογνώμονες και φορείς του κλάδου θα εμβαθύνουν σε θέματα που αφορούν το θαλάσσιο τουρισμό και θα συμβάλλουν με την εμπειρία τους και τη γνώση τους στη μετάδοση βασικών επισημάνσεων και κυρίως στην εξαγωγή χρήσιμων και αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων και προτάσεων σχετικά με το θέμα αυτό.

Οι κύριες θεματικές ενότητες της ημερίδας είναι οι εξής:

  • Το σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας του θαλάσσιου τουρισμού
  • Η δυναμική του θαλάσσιο τουρισμού στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο
  • Παράμετροι – Προοπτικές – Προτάσεις

Χορηγός της ημερίδας είναι ο Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε., ενώ χορηγοί επικοινωνίας, η εφημερίδα Ναυτεμπορική, το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά και η ηλεκτρονική τουριστική εφημερίδα Travel Daily News.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024