Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕπιστολή Ψωμιάδη σε Αλογοσκούφη για το θέμα των σχολικών λεωφορείων
Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Επιστολή Ψωμιάδη σε Αλογοσκούφη για το θέμα των σχολικών λεωφορείων

Επιστολή για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών έστειλε την Τρίτη ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, με κοινοποίηση προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείαςκαι […]

Επιστολή για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών έστειλε την Τρίτη ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, με κοινοποίηση προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας<...>και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στην επιστολή ο κ. Ψωμιάδης αναφέρεται στην δεκαήμερη επιστροφή στην ομαλότητα για γονείς και μαθητές που εξασφάλισε σε συμφωνία με τους λεωφορειούχους και ζητά από τον κ. Αλογοσκούφη να πράξει τα δέοντα, ώστε να καταβληθεί άμεσα τουλάχιστον το 50% των οφειλομένων προς τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων. «Εμείς δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Είναι καιρός να πάψει το θέατρο σκιών και η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των πολιτών, γονέων, εκπαιδευτικών και κυρίων των παιδιών μας» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

“Είναι γνωστό” ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, “το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, λόγω των οφειλών των συναρμόδιων υπουργείων προς τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο, καθώς τα πληθυσμιακά μεγέθη και, επομένως, οι ανάγκες για μεταφορά μαθητών είναι πολύ μεγαλύτερες. Επιπροσθέτως, την ώρα που στην Αττική τα οφειλόμενα αφορούν μόλις 7 μήνες, στη Θεσσαλονίκη οι οφειλές αγγίζουν τους 18 μήνες και τα 9 εκατομμύρια ευρώ!

“Γνωρίζετε καλά” συνέχισε “ότι ο ρόλος όλων των νομαρχιών της χώρας είναι να καταρτίζουν και να υπογράφουν τις συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, εκπροσωπώντας ουσιαστικά την πολιτεία. Γνωρίζετε καλά ότι οι νομαρχίες δεν διαθέτουν πόρους και ότι η κάλυψη αυτών των αναγκών γίνεται εξ ολοκλήρου με κονδύλια που εκταμιεύονται από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του υπουργείου Παιδείας και διανέμονται αναλόγως μέσω των νομαρχιών. Είναι αδιανόητο επί 18 μήνες, τα συναρμόδια υπουργεία να καθυστερούν τα χρήματα που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών, παρ’ όλες τις εκκλήσεις της Νομαρχίας, τα έγγραφα και τις προσωπικές επαφές με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον κοινωνικό πρόβλημα στην εκπαιδευτική κοινότητα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024