Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜειωμένα πέρα από κάθε προσδοκία τα κέρδη του Thomas Cook και της TUI
Μειωμένες κρατήσεις απο Μεγ. Βρετανία

Μειωμένα πέρα από κάθε προσδοκία τα κέρδη του Thomas Cook και της TUI

Μειωμένα θα είναι τα κέρδη του Thomas Cook για το 2010 πέρα από κάθε προσδοκία τονίζουν βρετανικά δημοσιεύματα, ακόμα και αν αφαιρεθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη ηφαιστιακή σκόνη…

Μειωμένα θα είναι τα κέρδη του Thomas Cook για το 2010 πέρα από κάθε προσδοκία τονίζουν βρετανικά δημοσιεύματα, ακόμα και αν αφαιρεθούν<...> οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη ηφαιστιακή σκόνη.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Thomas Cook, οι κρατήσεις στη Μεγ. Βρετανία ήταν πολύ πιο λίγες κυρίως λόγω του καιρού και της οικονομικής αβεβαιότητας. Σε αυτό συνέβαλε και η αδυναμία του ευρώ που μειώνουν τα κέρδη στην ευρωζώνη. Παρόμοια ήταν και η δήλωση που εξέδωσε η TUI.

Τα έσοδα του Thomas Cook για τους πρώτους 6μήνες ήταν 9% κάτω φθάνοντας τα 25,8 εκατ. Λίρες.

Χωρίς τις απώλειες από το ηφαίστειο, τα κέρδη του τρίτου τετραμήνουν θα ήταν αυξημένα κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Τελικά, έφθασαν τα 49,7 εκατ. Λίρες.

Όπως υπολογίζουν οι απώλειες από το ηφαίστειο θα φθάσουν τα 81,9 εκατ. λίρες. Οι πρώτοι υπολογισμοί ήταν για 60-80 εκατ. λίρες, εκ των οποίων τα 28,8 εκατ. λίρες θα ήταν κέρδος.

Ο CEO του γκρούπ κ. Manny Fontenla-Novoa τόνισε ότι «πάντα περιμέναμε αυτή η χρονιά να είναι μια πρόσκληση με δεδομένο την οικονομική αβεβαιότητα και την αδύναμη λίρα. Έτσι μειώσαμε την χειμερινή μας δυναμικότητα και δεν αυξήσαμε την θερινή για να ανταπεξέλθουμε στις μειώσεις. Καθώς μπαίνουμε στο τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς βλέπουμε ότι η Βρετανική αγορά χαρακτηρίζεται από μείωση».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024