Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑλλαγές προσώπων και μετόχων στην Thomas Cook AG

Αλλαγές προσώπων και μετόχων στην Thomas Cook AG

Μήνας ανακατάταξης με πολλές και σημαντικές αλλαγές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Δεκέμβριος για τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό Thomas Cook AG, καθώς διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αλλαγή τόσο στελεχών, […]

Μήνας ανακατάταξης με πολλές και σημαντικές αλλαγές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Δεκέμβριος για τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό Thomas Cook AG, καθώς διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αλλαγή τόσο στελεχών, όσο και μετόχων<...>στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου κάνουν λόγο για παραίτηση του κ. Thomas Holtrop, CEO του Thomas Cook AG, έπειτα από `θυελλώδη` συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τα άλλα στελέχη του οργανισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχθηκε βολές για τη σκληρή πολιτική που ακολουθούσε στον ένα χρόνο άσκησης των καθηκόντων του και συζητήθηκε η διακοπή του συμβολαίου συνεργασίας του λόγω διαφορετικών απόψεων. Αντικαταστάτης του τέθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση των συνιδιοκτητών της Thomas Cook AG (KarstadtQuelle AG και Deutsche Lufthansa), ο κ. Manny Fontenla-Novoa, υπεύθυνος του οργανισμού για δράσεις στην Βρετανία και Ιρλανδία.

Από την άλλη, ιδιαίτερα κρίσιμο θεωρείται το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οργανισμού. Υπενθυμίζεται ότι το 50% των μετοχών του ανήκει στην KarstadtQuelle AG και το υπόλοιπο 50% στην Deutsche Lufthansa. Ωστόσο, πληροφορίες του γερμανικού τύπου αναφέρουν ότι μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου η Deutsche Lufthansa θα ανακοινώσει τα σχέδια της για πώληση των μετοχών της στην KarstadtQuelle AG, γεγονός που δίνει στην τελευταία τον απόλυτο έλεγχο του γερμανικού τουριστικού οργανισμού. Λεπτομέρειες για τη πώληση των μετοχών αναμένεται να ορισθούν από τον Ιανουάριο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024