Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΤα σαράντα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το La Greca

Τα σαράντα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το La Greca

Η Νταϊάνα και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ιδιοκτήτες του La Greca Travel Service, ένα δίδυμο όπου η πείρα των 40 χρόνων στον τουρισμό της Νταϊάνας και η επιστημονική τουριστική παιδεία και […]

Η Νταϊάνα και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ιδιοκτήτες του La Greca Travel Service, ένα δίδυμο όπου η πείρα των 40 χρόνων στον τουρισμό της<...> Νταϊάνας και η επιστημονική τουριστική παιδεία και οι τεχνολογικές γνώσεις του Χρήστο συγχωνεύονται αρμονικά, μας λένε τις απόψεις τους για τον τουρισμό.

Η Νταϊάνα μας λέει: “Το 1965 αποφασίσαμε με τον σύζυγο μου να κάνουμε το “hobby” μας επάγγελμα, γιατί και οι δύο μας είχαμε την ίδια αγάπη για την Ελλάδα, επικοινωνούσαμε εύκολα με τους ανθρώπους και γιατί είχαμε μια κοινωνική…τρέλα και έξαρση. Έτσι ιδρύσαμε το La Greca Travel Service.

Πολλές οι αντιξοότητες, γιατί εκτός από τα πολιτικά γεγονότα που επηρεάζουν κάθε φορά τον τουρισμό, οι υποδομές των ξενοδοχείων, των λεωφορείων, των εστιατορίων, των χώρων υγιεινής ήταν τόσο υποβαθμισμένες, που για να κατορθώσουμε να βγάλουμε ένα πετυχημένο πρόγραμμα τρέχαμε σαν “παλαβοί”, ελέγχοντας το κάθε τι, από τα τραπεζομάντιλα μέχρι το ανύπαρκτα rechaux που ακόμη ούτε τα ξενοδοχεία των 5 αστέρων διέθεταν. Να φανταστείτε πως σ` ένα γκρουπ Αμερικανών, μια κυρία ήθελε να πάει στην τουαλέτα στη διαδρομή για Αρχαία Ολυμπία, και για να μην γίνουμε ρεζίλι σκεφτήκαμε να χτυπήσουμε την πόρτα του ιατρού της Γαστούνης για να κάνει η κυρία αυτή χρήση της τουαλέτας!

Η αγωνία μας να συντονίσουμε το πρόγραμμα ήταν εμφανής και σε κάποιες περιπτώσεις οι πελάτες μας αποκαλούσαν “ήρωες”! Οι δρόμοι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση που συχνά κατεβάζαμε τους πελάτες από τα λεωφορεία ώστε αυτό να περάσει το γεφυράκι και να ανέβουν οι πελάτες στο λεωφορείο από την απέναντι πλευρά…Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πρόεδρο της ALFA ROMEO, που με αρκετό humor μας είπε: “Φαίνεται πως στην Ελλάδα χαράζετε τους δρόμους σύμφωνα με τα μονοπάτια που χαράζουν τα γαϊδούρια…”

Παρ` όλα αυτά, το La Greca Travel Service έγινε σιγά-σιγά μια ανθούσα επιχείρηση, μια “κότα με χρυσά αυγά”, γιατί πιστέψαμε στην ιδιαιτερότητα, στην αυθεντικότητα, στην απόλυτη ποιότητα και την σημασία στην λεπτομέρεια.

Από το γραφείο μας πέρασαν πολλές προσωπικότητες, V.I.P.`s, αλλά και groups ειδικών μορφών τουρισμού όπως το Royal Ontario Μuseum, το Smithsonian Institution, οι φίλοι της γλυπτοθήκης του Μονάχου, το County Museum of Art, πολλά groups αρχαιολόγων που με ειδικές άδειες καταφέρναμε να μπουν σε χώρους που διεξάγωντο ανασκαφές με διαλέξεις από καθηγητές, αρχαιολόγους και άλλα.

Ο γιος μου, Χρήστος, έχοντας κι αυτός το μικρόβιο του τουρισμού, θέλησε να σπουδάσει στην Αμερική και αποφοίτησε μετά από 4 χρόνια στο R.I.T, με εξειδίκευση στα Incentives, Conferences & Events”

Μετά από 1 χρόνο μετεκπαίδευσης σε Incentive House στη Γερμανία, ο Χρήστος, με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ίδρυσε τη θυγατρική εταιρεία La Greca D.M.C (Destination Management Company) και να τι μας λέει ο ίδιος:
“Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μεταξύ των 5 πρώτων προορισμών συνεδρίων και όχι η 15η στην Ευρώπη και 26η στον κόσμο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που συνδυάζει πολλά, είναι μια χώρα με “ψυχή”, μια χώρα ζωντανή που εκπέμπει φως και τραβάει σαν μαγνήτης. Αυτοί όμως που θα μπορέσουν να αναδείξουν όλα τα προτερήματα της, με φαντασία και σωστό επαγγελματισμό είναι οι εξειδικευμένοι P.C.O. και επαγγελματίες του τουρισμού, που με τις γνώσεις, την πείρα και την φαντασία τους μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχία. Βέβαια οι ελλείψεις αρκετών υποδομών και κυρίως ενός μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην Αθήνα δεν είχαν βοηθήσει έως τώρα στην προώθηση του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα.”

Ποιο νομίζεις Χρήστο, ότι θα είναι το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού και των incentives και events στην Ελλάδα;

“Οπωσδήποτε, όχι στην μορφή που είναι σήμερα, δηλαδή, μονότονα Meetings με ομιλητές που πολλές φορές είναι βαρετοί και υπάρχουν παθητικοί ακροατές.
Οι συλλήψεις των συνεδρίων που θα προτείνονται από εμπνευσμένους P.C.O.`s, “στυλίστες” θα έλεγα, θα είναι βασισμένες επάνω σε επαναστατικές ιδέες, με δράση, δύναμη, ιδιαιτερότητες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες και δεν εννοώ φυσικά ένα μενού των 7 πιάτων αντί των τεσσάρων, αλλά για venues κτισμένα στο “κάτι άλλο” που θα είναι δημιούργημα της φαντασίας και του ονείρου που πραγματοποιείται.”

Γι`αυτό, στο La Greca D.M.C. το slogan μας είναι: “We practice the impossible”. Ένας επιτυχημένος P.C.O. πρέπει να ζει στο μέλλον και να οραματίζεται τον κόσμο των συνεδρίων ως ένα ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ανάμεικτο με Θεούς, ημίθεους, φιλόσοφους, γίγαντες, αστροναύτες, κλόουν, να είναι σε θέση να οργανώσουν ομηρικά έπη, μυθολογικές παραστάσεις, Ελευσίνια Μυστήρια, Ανθεστήρια, στέψεις Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, λαογραφικά πανηγύρια (όπως τα Αναστενάρια), διαγωνισμούς με ιστιοφόρα, γευσιγνωσίες τύπου Διονυσιακών εορτών σε εγκαταστάσεις οινοποιείων, Gala dinners σε Eco-centers, ομαδικά jogging και άλλα. Ένας P.C.O. πρέπει να σπάσει τα δεσμά της μετριότητας και της στεγνής καθημερινότητας και με την super ενέργεια, πείρα και διορατικότητα του, να εξάπτει τη φαντασία και να συγκινήσει τον πελάτη του έτσι ώστε να διαλέξει την Ελλάδα. Η μοναδική επιτυχία του P.C.O. είναι όταν με τα μοναδικά προγράμματα που προσφέρει να συμβάλλει στην αύξηση του τζίρου της εταιρίας και για να γίνει αυτό θα πρέπει ο P.C.O. να γνωρίζει το ιστορικό και τους στόχους της εκάστοτε εταιρίας, δηλαδή να έχει κάνει μια εις βάθος ανάλυση ώστε να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα. Η υψηλή τεχνολογία, οι on-line κρατήσεις και τα teleconferences θα αλλάξουν αρκετά την μορφή του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού, σε μια εποχή όπου ο χρόνος είναι χρήμα περισσότερο από ποτέ”

Τι είναι αυτό που βοήθησε περισσότερο στην επιτυχία της εταιρίας σας;
“Ο παράγων “άνθρωπος” και οι ανθρώπινες σχέσεις πάνω απ` όλα, σε συνδυασμό με την πείρα, την τεχνολογία αλλά και το γεγονός ότι προτείνουμε τα…περίεργα, τα ακατόρθωτα και τα ονειρικά, και αυτά πληρώνονται καλά. Έτσι οι πελάτες παίρνουν μαζί τους φεύγοντας αυτό το κάτι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024