Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΝέα προγράμματα ειδικών μορφών τουρισμού από το La Greca

Νέα προγράμματα ειδικών μορφών τουρισμού από το La Greca

Το εξειδικευμένο τουριστικό γραφείο La Greca Travel Service που ασχολείται με Ειδικές Μορφές Τουρισμού, Ταξίδια Κινήτρων, και Αρχαιολογικά Προγράμματα πρόσφατα παρουσίασε τα νέα του προγράμματα για το 2000. Τα νέα […]

Το εξειδικευμένο τουριστικό γραφείο La Greca<.> Travel Service που ασχολείται με Ειδικές Μορφές Τουρισμού, Ταξίδια Κινήτρων, και Αρχαιολογικά Προγράμματα πρόσφατα παρουσίασε<...> τα νέα του προγράμματα για το 2000.
Τα νέα προγράμματα είναι:

1. "Οι Δρόμοι του κρασιού". Είναι μια σειρά προγραμμάτων γευσιγνωσίας, που χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η πρώτη απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς που ενδιαφέρονται πολύ για τα ελληνικά κρασιά, και που ανάλογα με τις περιοχές υπάρχουν επισκέψεις σε δύο ακόμη και σε τρία οινοποιεία, και η δεύτερη περιλαμβάνει προγράμματα που συνδυάζουν επισκέψεις σε αρχαιoλογικούς χώρους και σε οινοποιεία. Οι επισκέψεις στα οινοποιεία είναι ένας συνδυασμός ελληνικής φιλοξενίας και επιστημονικής κατάρτισης από τους ειδικούς. Οι διαλέξεις γίνονται ως επί το πλείστον στην Αγγλική γλώσσα από τους οινολόγους σε ξεχωριστή αίθουσα και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται το εργοστάσιο, μαθαίνουν πως γίνονται οι ζυμώσεις, επισκέπτονται τα βαρέλια και τα εμφιαλωτήρια, για να καταλήξουν στην κάβα.
Η γευσιγνωσία γίνεται με τον πιο επιστημονικό τρόπο. Το κατάλληλο ποτήρι, το χρώμα του κρασιού και η οσμή παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ακολουθούν παραδοσιακοί μεζέδες κατάλληλοι με το κάθε είδος του κάθε κρασιού.
Σε όλα τα προγράμματα κρασιού προσφέρεται και ένα μπουκάλι κρασί στο κάθε δωμάτιο.

2. "Η Ελιά: Πηγή Ζωής". Είναι προγράμματα βασισμένα στην ελιά και το παρθένο ελαιόλαδο. Πραγματοποιούνται στην Κρήτη, στη Μάνη, στην Άμφισσα, στη Λέσβο και σε συνεργασία με τους ελαιοπαραγωγικούς συνεταιρισμούς οργανώνονται επισκέψεις σε ελαιοτριβεία, παλαιά και καινούργια. Μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους προγράμματα παρουσιάζει η Κρήτη, καθώς εκεί υπάρχουν παλαιά ελαιοτριβεία παραδοσιακού τύπου. Αν η περίοδος είναι Νοέμβριος ή Δεκέμβριος, τότε οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το τίναγμα της ελιάς.

3. "Προγράμματα Θρησκευτικού Ενδιαφέροντος". Εκτός από τα προγράμματα στα "Βήματα του Αποστόλου Παύλου", σε συνεργασία με τις ανάλογες εκκλησίες στην Ελλάδα το La Greca Travel Service έχει δημιουργήσει προγράμματα για Καθολικούς, Ευαγγελιστές, Εβραίους, Μασώνους, κ.α.
Για το 2000 έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα πετυχημένο πρόγραμμα "Η Εβραϊκή Κληρονομιά", σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο και την Συναγωγή.

4. "Ελληνική Τέχνη". Είναι προγράμματα βασισμένα σε επισκέψεις σε εργαστήρια κεραμικής, αγγειοπλαστικής, εκθέσεων ζωγραφικής και σε studio γλυπτικής. Σε συνεργασία με καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών, γίνονται διαλέξεις, πρακτικές εφαρμογές (π.χ. του τροχού), μαθήματα, σεμινάρια, κ.α. Στην Ύδρα υπάρχει ένα οργανωμένο πρόγραμμα ζωγραφικής από καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο νησί.

5. "Η Μεσογειακή και Ελληνική Κουζίνα". Τελευταία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Μεσογειακή/Ελληνική Κουζίνα, ειδικά από τότε που πολλά Ευρωπαϊκά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν το πόσο υγιεινή είναι η κουζίνα αυτή, με το ελαιόλαδο, τα φρέσκα λαχανικά, τα χόρτα, τα μυρωδικά, τα εσπεριδοειδή, κ.α. Έτσι το La Greca Travel Service διαθέτει συνεργεία γυναικών, αλλά και ανδρών, που διδάσκουν στις κουζίνες των ξενοδοχείων πρακτικές εφαρμογές των εδεσμάτων αυτών, όπως πίττες, γεμιστά, μουσακά, ντολμάδες, αρνί στάμνας, και πολλά άλλα. Πριν από την κάθε παρουσίαση οι συνταγές δίνονται στην Αγγλική γλώσσα, και μετά την πρακτική και το ψήσιμο οι πελάτες γεύονται τα παρασκευάσματά τους στο μεσημεριανό ή το βραδινό τους φαγητό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024