Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΦωτιά σε Κέρκυρα – Ήχησε το 112
Πυρκαγιές

Φωτιά σε Κέρκυρα – Ήχησε το 112

Εκκένωση περιοχών από κατοίκους αλλά και τουρίστες στην Βόρεια Κέρκυρα – Δηλώσεις Δημάρχου.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα στη Βόρεια Κέρκυρα και αμέσως δόθηκε σήμα στο 112 για εκκένωση των οικισμών Πόρτες, Μέγκουλα, Σημιές, Παλιά Περίθεια και Σάγκα προς Κασσιόπη.

Στην περιοχή Κασσιόπη οδηγήθηκαν και οι τουρίστες που ήταν τους παραπάνω οικισμούς.

Μέχρι στιγμής, συνολικά, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 7 ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας, 2 ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας και 1 ρυμουλκό.

Ο δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης, ο οποίος βρίσκεται στον οικισμό Μέγκουλας, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ανέφερε ότι «είναι μια δύσκολη κατάσταση και η φωτιά στον οικισμό Μέγκουλα έχει φθάσει στα πρώτα σπίτια. Μαζί με την Πολιτική Προστασία και τους κατοίκους οι οποίοι αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επειδή θέλουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν μάχη να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024