Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤαξιδιωτική οδηγία, ακυρώσεις πτήσεων, και help desk για τη Ρόδο
Πυρκαγιές

Ταξιδιωτική οδηγία, ακυρώσεις πτήσεων, και help desk για τη Ρόδο

H Jet2 αλλά και η TUI ακυρώνουν πτήσεις για Ρόδο, ενώ στήνονται help desks.

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου θύμιζε χθες πόλεμο με ορδές τουριστών να αποχωρούν από το νησί, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στο νησί. Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Jet2 ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πτήσεων και ταξιδιωτικών πακέτων προς τη Ρόδο έως τις 30 Ιουλίου για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πελατών της, ενώ στέλνει πέντε αεροπλάνα προς τη Ρόδο χωρίς επιβάτες-πελάτες, ώστε να μπορέσει να φέρει πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακυρώσεις στις πτήσεις της κάνει και η TUI, αναφέροντας ότι «η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ρόδου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα (σ.σ. χθες) και δεν έχουμε ακόμη εικόνα για βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Αν και ο αριθμός των Βέλγων ταξιδιωτών σε αυτήν την περιοχή είναι αρκετά περιορισμένος, η κατάσταση επηρεάζει πολλούς παραθεριστές». Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις για Ρόδο από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και να επιστρέψει μια πιο ήρεμη και ελεγχόμενη κατάσταση στο νησί». Η TUI Γερμανίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη μεταφορά  τουριστώ στο νησί έως αύριο Τρίτη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Ρόδο 40.000 πελάτες της TUI, οι περίπου 7.800 από αυτούς βρίσκονται μεταξύ των τουριστών οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικά καταλύματα και ξενοδοχεία, στο πλαίσιο εκκένωσης από τις αρχές. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή στο Twitter ο Γερμανός πρέσβης  δρ. Ernst Reichel, στη Ρόδο βρίσκεται ήδη ως απεσταλμένος της πρεσβείας της Γερμανίας ο επικεφαλής του Νομικού και Προξενικού τμήματος, προκειμένου, σε συνεργασία με τον εκεί επίτιμο πρόξενο, να βοηθήσει τους Γερμανούς τουρίστες.

Ακύρωση πακέτων από την EasyJet

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της προς τη Ρόδο εξακολουθούν μεν να πραγματοποιούνται, αλλά ακυρώθηκαν όλα τα πακέτα διακοπών στο νησί έως την Τετάρτη, σύμφωνα με το BBC. Η αεροπορική εταιρεία σημειώνει ότι, αν και οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά, όποιος έχει κάνει κράτηση για να ταξιδέψει πριν από τις 29 Ιουλίου μπορεί να αλλάξει δωρεάν την πτήση του σε άλλη ημερομηνία ή να ζητήσει voucher. «Επικοινωνούμε με πελάτες που ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν στη Ρόδο έως τις 29 Ιουλίου για να συζητήσουμε τις επιλογές τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της .

Επίσης, θα εγκατασταθεί εντός του αεροδρομίου της Ρόδου Help Desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν χάσει τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Κανονικά οι πτήσεις της British Airways στη Ρόδο

Η British Airways ανέφερε στο BBC ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει πτήσεις στη Ρόδο την ερχόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης και μιας πτήσης σήμερα Δευτέρα. Όσοι πελάτες της εταιρείας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Ρόδο μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία της πτήσης τους για να επιστρέψουν νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ημερομηνία, χωρίς επιπλέον χρέωση. Επίσης, όποιος επιβάτης έχει κάνει κράτηση με την εταιρεία για να ταξιδέψει στη Ρόδο την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να αλλάξει την πτήση του σε μεταγενέστερη ημερομηνία, επίσης χωρίς επιπλέον χρέωση.

Η Ryanair συνεχίζει να πετά προς και από την Ρόδο

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της από και προς την Ρόδο λειτουργούν κανονικά παρά τις πυρκαγιές. «Οι πτήσεις της Ryanair προς/από το αεροδρόμιο της Ρόδου εκτελούνται προς το παρόν κανονικά και ανεπηρέαστες από τις δασικές πυρκαγιές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της που δόθηκε μέσω της εφαρμογής της για κινητά τηλέφωνα. Η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε τους επιβάτες που αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Ρόδου ότι θα δεχτεί προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία και ότι θα ειδοποιήσει τους επιβάτες για τυχόν αλλαγές πτήσεων μέσω της εφαρμογής της.

Ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην Βασιλείου, σε οδηγία του αναφέρει: “Οι ακραίες θερμοκρασίες πλήττουν πολλές περιοχές της Ελλάδας και υπάρχουν αρκετές ενεργές πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου. Εάν είστε Βρετανός υπήκοος που επλήγη από πυρκαγιές στη Ρόδο, ακολουθήστε τις οδηγίες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Καλέστε τις Ελληνικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης στο 112 εάν βρίσκεστε σε άμεσο κίνδυνο.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει συστήσει Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Ρόδο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο +30 210 368 1730 / +30 210 3681259 / +30 210 3681350.

Αρχικά, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας φορέα που μπορεί να σας βοηθήσει με το ταξίδι επιστροφής στο Ην. Βασίλειο.

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στη Ρόδο, επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό πράκτορα ή το ξενοδοχείο σας πριν ταξιδέψετε, και επιβεβαιώστε ότι η περιοχή που σκοπεύετε να επισκεφθείτε δεν επηρεάζεται από τις τρέχουσες πυρκαγιές”.

Το υπουργείο Τουρισμού

Το υπουργείο Τουρισμού συστήνει εκτάκτως help desk στην πόλη της Ρόδου όπου μπορούν να απευθύνονται τουριστικοί φορείς και ταξιδιωτικά γραφεία στα παρακάτω τηλέφωνα:

2241044335

2241044330

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024