Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυγκρότηση επιτροπών για το θαλάσσιο τουρισμό και την ακτοπλοΐα
Συναντήσεις Λ. Κατσέλη με τους ακτοπλόους

Συγκρότηση επιτροπών για το θαλάσσιο τουρισμό και την ακτοπλοΐα

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Τ. Κατσέλη, μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχε χθες με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εταιριών Εθνικών Μεταφορών και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φορτηγών Ελεύθερης Ζώνης Πειραιά, την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, το…

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Τ. Κατσέλη, μετά από διαδοχικές συναντήσεις<...> που είχε χθες με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εταιριών Εθνικών Μεταφορών και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φορτηγών Ελεύθερης Ζώνης Πειραιά, την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημεροπλόων Σκαφών, τον πρόεδρο του Οίκου Ναύτου” και την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, δήλωσε τα εξής:

“Όπως γνωρίζετε, σήμερα (σ.σ. χθες) συναντήθηκα με πέντε Ενώσεις και Συνδέσμους Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορικής ναυτιλίας, της ακτοπλοΐας και του θαλάσσιου τουρισμού.

Απόρροια των συναντήσεων αυτών είναι η δρομολόγηση διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου. Ένα θέμα που χρονίζει επικίνδυνα και το οποίο αντιμετωπίζεται άμεσα με συγκρότηση δυο επιτροπών, για το θαλάσσιο τουρισμό και για την επιβατική ναυτιλία και ακτοπλοΐα. Οι επιτροπές αυτές μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να κάνουν εισηγήσεις για τις αναγκαίες τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου.

Συνάντησα, επίσης, τον πρόεδρο του Οίκου του Ναύτου και έδωσα εντολή μέσα στη βδομάδα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε ανέργους και σπουδαστές ΚΕΣΕΝ που εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2009.

Όπως ξέρετε, ο στόχος του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, είναι η αναθέρμανση της οικονομίας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η προώθηση της ανταγωνιστικότητας και στο χώρο της ναυτιλίας καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με παράλληλη προστασία των δικαιωμάτων τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών. Γι`αυτό και προέχει η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του λιμανιού, που τίθενται αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο από την παράταση της απεργίας. Οι ολίγοι, ειδικά όταν διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματά τους, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024