Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ Carnival Cruise Lines αποχωρεί από την ευρωπαϊκή αγορά
Κρουαζιέρα

Η Carnival Cruise Lines αποχωρεί από την ευρωπαϊκή αγορά

Η επιστολή της Carnival Cruise Lines προς τους βρετανούς τουριστικούς πράκτορες, αναφέρει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, την αύξηση των αεροπορικών ναύλων και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους επισκέπτες της είναι Αμερικανοί αποφάσισε να μην αναπτύξει πλοία της στην Ευρώπη το 2014.

Η Carnival Cruise Lines απέστειλε σήμερα επιστολή στον οργανισμό UK trade, στην οποία δηλώνει ότι δε θα δραστηριοποιηθεί με πλοία της στην Ευρώπη το επόμενο έτος.

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία είχε δύο πλοία φέτος στην Ευρώπη – το πρώτο με αναχώρηση από το Ντόβερ και το δεύτερο από τη Βαρκελώνη και Βενετία αναφέρει στην επιστολή ότι “δε διακινδυνεύει να έχει πλοία της στην Ευρώπη”. Ακόμη, ότι “δεν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών της, θα πληρώσουν αυξημένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια για να διασχίσουν τον Ατλαντικό”.

Τα δρομολόγια για το 2014 δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά διευθυντής της εταιρείας στη Βρετανία Adolfo Perez λέει ότι οι πράκτορες περιμένουν από την Carnival να συνεχίσει τα ευρωπαϊκά δρομολόγια και το επόμενο έτος. Τόνισε ακόμη ότι η “αναδίπλωση” αυτή δε σημαίνει οποιαδήποτε αποχήρηση από τη βρετανική αγορά και δήλωσε “πολύ αισιόδοξος ότι η Carnival θα φέρει ένα πλοίο πίσω στην Ευρώπη για τη σεζόν του 2015”. Ο Perez δήλωσε ότι η απόφαση να αποσυρθούν τα πλοία της Carnival εκτός Ευρώπη σε καμία περίπτωση δε σχετίζονται με πρόσφατα δυσάρεστα περιστατικά.

Η επιστολή προς τους τουριστικούς πράκτορες, αναφέρει: “Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, την αύξηση των αεροπορικών ναύλων και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους επισκέπτες μας είναι από τις ΗΠΑ, έχουμε αποφασίσει να μην αναπτύξουμε πλοία της Carnival στην Ευρώπη το 2014.

Ηταν μια δύσκολη απόφαση για μας, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι οι επισκέπτες μας αγαπούν πραγματικά τις κρουαζιέρες με την Carnival στην Ευρώπη, κυρίως επειδή τους παρέχουν σπουδαίες διακοπές value-for-money. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιστρέψουμε στο μέλλον.

Η Carnival Καρναβάλι θα συνεχίσει τη δέσμευσή της στην βρετανική και ιρλανδική αγορά. Και καθώς έχουμε βασιστεί σε όλους σας για την ευρωπαϊκή ανάπτυξή μας το 2013, θα συνεχίσετε να μεταφέρει τους επισκέπτες μας μέσω Carnival στην Καραϊβική… και θα τη λατρέψουν.

Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των πελατών μας από το Ην. Βασίλειο επιλέγουν μια κρουαζιέρα που αναχωρεί από τη Βόρεια Αμερική. Ούτως ή άλλως, είμαστε ο ηγέτης της αγοράς κρουαζιέρας όλο το χρόνο στην Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένων αναχωρήσεων από όλα τα μεγάλα λιμάνια της Φλόριντα και είμαστε η μόνη γραμμή κρουαζιέρας που προσφέρει όλο το χρόνο αναχωρήσεις από τα νησιά Μπαρμπέιντος, ένας πραγματικά αγαπημένος προορισμός από τους Βρετανούς”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024