Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑνάγκη συνεργασίας των λιμένων μέσα από τη διαμόρφωση κανόνων ανταγωνισμού
Οργανισμός Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων

Ανάγκη συνεργασίας των λιμένων μέσα από τη διαμόρφωση κανόνων ανταγωνισμού

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λεμεσό η ετήσια συνάντηση του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO). Στο συνέδριο παραβρέθηκαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης και εκπρόσωποι όλων των […]

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λεμεσό η ετήσια συνάντηση του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO). Στο συνέδριο παραβρέθηκαν στελέχη της<...> Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης και εκπρόσωποι όλων των ευρωπαϊκών λιμένων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του τομέα μεταφορών, καθώς επίσης η υπουργός Μεταφορών της Κύπρου κα Ερατώ Κοζάκου, ο πρόεδρος κ. Χρύσης Πρέντζας και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιαννάκης Κόκκινος, της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Από την Ελλάδα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ, κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο διευθυντής Διοίκησης κ. Σταύρος Χατζάκος και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Καστελλάνος.

Στην παρέμβασή του ο κ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο και την επίδρασή τους στις θαλάσσιες μεταφορές και τα λιμάνια, οι οποίες δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε περισσότερη Δημοκρατία και επομένως σε μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, στη διεύρυνση των μεταφορών, άρα και σε μελλοντική αυξημένη διακίνηση μεταξύ λιμανιών. Παράλληλα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συνεργασίας των λιμένων μέσα από τη διαμόρφωση κανόνων ανταγωνισμού, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της περιοχής, τόσο σε θέματα κρουαζιέρας, όσο και σε θέματα ανάπτυξης εμπορευματικών μεταφορών.

Τη δεύτερη ημέρα συμμετείχε σε συζήτηση (panel) με επικεφαλής Ευρωπαϊκών λιμένων (Port of London Authority, Port of Valencia, Cyprus Port Authority, Port of Aarhus, Port of Ghent) για τον τρόπο με τον οποίο η ευρωπαϊκή πολιτική θα μπορούσε να επιδράσει αποτελεσματικά και αποδοτικά στα Ευρωπαϊκά λιμάνια.
Σημειώνεται ότι η ESPO αναγνώρισε τον Φεβρουάριο ως οικολογικό λιμάνι (ECOPORT) τον Πειραιά, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν λιμάνια από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024