Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑισιόδοξα τα μηνύματα από τη βρετανική αγορά για τον τουρισμό της Κροατίας

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τη βρετανική αγορά για τον τουρισμό της Κροατίας

Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κροατίας από την ισχυρή αγορά της Βρετανίας, όπως διαπιστώθηκε στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης World Travel Market, όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού της Κροατίας…

Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κροατίας από την ισχυρή αγορά της Βρετανίας, όπως διαπιστώθηκε στα πλαίσια<...>της διεθνούς έκθεσης World Travel Market, όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού της Κροατίας, κ. Niko Bulic.

Ειδικότερα, ο κ. Bulic μας ανέφερε ότι “η Κροατία τα πάει πολύ καλά, πλησιάζοντας το στόχο της, που είναι ως το τέλος του χρόνου να δεχτεί από την Βρετανία 255.000 επισκέπτες, καθώς όπως συμπλήρωσε “μόνο κατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα μηνών (Ιανουάριος – Οκτώβριος) επισκέφτηκαν την Κροατία 251.920 Βρετανοί”. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστό αύξησης 26%, σε σχέση με πέρσι και δικαιολογείται απόλυτα, εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος, που επέδειξαν τον τελευταίο καιρό για τον προορισμό οι tour operators και οι αεροπορικές εταιρίες.
Να σημειωθεί ότι η Κροατία είναι στα προγράμματα περισσότερων από 100 tour operators, ενώ μεγάλοι operators, όπως οι Cox & Kings, Bales Tours και Tapestry, την συμπεριέλαβαν στο φετινό τους πρόγραμμα (2005). Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Bulic “κατά την διάρκεια του 2005 η Κροατία επένδυσε περισσότερα από 200 εκατ. λίρες στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία, resorts και campsites)”. “Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε “ελέγχει αυστηρά όλα τα νέα κτίρια μέσω αυστηρών νομοθεσιών, που έχουν να κάνουν τόσο με την έκταση του κτηρίου, όσο και με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Επίσης αυστηρά μέτρα ελέγχου υπάρχουν από την Κυβέρνηση και στην θαλάσσια ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι ο θαλάσσιος τουρισμός παρουσιάζει μεγάλη άνοδο”.

“Έχουμε κερδίσει φέτος 111 Γαλάζιες Σημαίες και η ποιότητα των νερών μας παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα, όπως αποδεικνύουν έρευνες μεγάλων οργανισμών και φορέων. Δεν πρόκειται να ρισκάρουμε και να μολύνουμε τα νερά μας, ούτε και να επιτρέψουμε τη δόμηση υπερβολικών κτισμάτων στις ακτές και στα νησιά. Δεν θα γίνουμε ζούγκλα και όλα τα νέα κτίσματα θα πρέπει να έχουν τις απαραίτητες άδειες. Η Κυβέρνηση άλλωστε ενθαρρύνει την αναπαλαίωση των παραδοσιακών πέτρινων κτισμάτων, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την ανακαίνιση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων” υπογράμμισε ο κ. Bulic.

Τέλος, ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού της Κροατίας δεν παρέλειψε να επικροτήσει το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων των εταιριών Croatia Airlines και British Airways, που αποδεικνύουν την συμβολή της Βρετανίας στην τουριστική ανάπτυξη της Κροατίας.

Να σημειωθεί ότι στο πρώτο 9μηνο του 2005 οι Βρετανοί επισκέπτες της Κροατίας ήταν 230.000 (παρουσιάζοντας αύξηση 26%, σε σχέση με πέρσι), οι Φιλανδοί 40.000 (αύξηση 24%) και οι Γάλλοι 422.000 (αύξηση 51%). Όσον αφορά τώρα στην επόμενη χρονιά, οι προβλέψεις παραμένουν θετικές, καθώς εκτιμάται πως ακόμη περισσότερες αεροπορικές εταιρίες και tour operators θα προσθέσουν την Κροατία στα προγράμματα τους, ενώ ο αριθμός των operators που θα περιλαμβάνουν την Κροατία στα φυλλάδια τους αναμένεται να ανέλθει το 2006 στους 140. Ειδικότερα, αναφορικά με τις αφίξεις τουριστών, εκτιμάται πως ο αριθμός των Βρετανών τουριστών θα παρουσιάζει αύξηση 20% το 2006 και θα αγγίξει τις 300.000, ενώ ανάλογη εκτιμάται πως θα είναι ποσοστιαία και η αύξηση τουριστών από την Ιρλανδία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024